fbpx
Начало » Бакалавър » ИУ – Варна въвежда нова система за кандидатстудентски прием

ИУ – Варна въвежда нова система за кандидатстудентски прием

  • netpro
  • 17 февр. 2015
  •  Коментарите са изключени за ИУ – Варна въвежда нова система за кандидатстудентски прием
ИУ - Варна въвежда нова система за кандидатстудентски прием

От тази година в Икономически университет – Варна е въведена нова система за кандидатстудентски прием. Кандидатите могат да полагат електронни изпити по български език и литература, математика и география на България  в специално оборудвани компютърни зали. Те могат да избират сами датата на явяване, посредством електронната система за кандидатстване. Изпитите се провеждат ежеседмично, като няма ограничение в броя положени електронни изпити.

Резултатите от теста се получават веднага и се отпечатват върху уникален сертификат, който всеки кандидат – студент получава след приключване на теста. Сертификатът е валиден при кандидатстване в Икономически университет – Варна или други висши училища в Р. България. Успешно представилите се ученици, издържали кандидат-студентски електронен изпит с минимум Отличен 5.50, имат възможност да подадат документи за ранно записване, което ще се проведе в последната седмица на месец април. Информация за ранното записване ще откриете в сайта на университета: www.uevarna.bg.

Новост в кандидатстудентската кампания на Икономически университет – Варна е партньорството със средните училища в подготовката и организацията на национални олимпиади в следните тематични области: математика, информатика, български език и литература, география на България, икономика, управление и предприемачество. Лауреатите на тези, както и други международни и национални олимпиади, също имат възможност за ранно кандидатстване и прием в Икономически университет – Варна. Класираните на първите три места на съответната олимпиада ползват преференции при кандидатстване и прием в университета.

Класираните на първо място с постигнат резултат минимум 50% от максималния брой точки, се приемат в специалност по избор и се освобождават от семестриална такса за първата година от обучението, а класираните на второ и трето място ученици, са освободени от заплащане на семестриална такса за първия учебен семестър.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top