fbpx
Начало » Бакалавър » ИТ индустрията отпуска стипендии за обучение във Варна

ИТ индустрията отпуска стипендии за обучение във Варна

  • netpro
  • 08 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за ИТ индустрията отпуска стипендии за обучение във Варна

  Две от най-големите международни ИТ компании във Варна стартират съвместно сътрудничество с “Висше училище по мениджмънт” за обучение на млади компютърни и софтуерни специалисти в нова специалност “Софтуерни ситеми и технологии”. Този съвместен проект стартира в отговор на изострящата се и все по-осезаема липса на висококвалифицирани ИТ специалисти на пазара на труда.

  Тази инициатива на ВУМ ще даде възможност на други водещи компании от ИТ сектора да участват в обучението на бъдещите си кадри. По този начин партниращите компании ще съумеят да привлекат липсващите им софтуерни инженери и ще мотивират повече млади хора да се профилират в ИТ индустрията.

  Програмата дава възможност на настоящи и бъдещи студенти, записали се в специалността “Софтуерни системи и технологии” към ВУМ, да получават стипендии за обучение до 1000 евро за семестър, както и възможност за стаж и работа по време на следване.

  Не на последно място, към момента тече процес на валидация между ВУМ и дългогодишния им академичен британски партньор – университетът Cardiff Metropolitan за придобиване на двойна бакалавърска диплома (българска и британска) в специалност “Софтуерни ситеми и технологии”.

  Основен акцент в обучението ще бъдат най-актуалните програмни езици, операционни системи и управление на структури от данни, софтуерна архитектура и др. Самата програма се синхронизира ежегодно с други подобни програми на водещите технологични международни институти в САЩ. В допълнение преподавателите са доказани специалисти от ИТ сектора, както и авторитетни научни изследователи от областта на софтуерните технологии, в това число: главен отговорник по сигурността на данни (CISO), ИТ директори на британска и българска компания, управляващият директор на Global Institute for IT Management, единственият сертифициран с титла за “Ethical Hacker” в България и др.

  Директорът на програмата по софтуерно инженерство на ВУМ – д-р Николай Райчев е най-цитираният автор в света в областта на квантовите изчисления за последните месеци според ResearchGate. Oсвен това е и единственият български учен получил покана като лектор в областта на компютърните науки от най-голямата професионална организация в света с основна цел развитието на технологичните нововъведения и върховите постижения в полза на човечеството – “Институт на инженерите по електроника и електротехника” (IEEE).

  Завършилите тази специалност студенти могат да се реализират като софтуерни инженери, разработчици на софтуер, мрежови администратори и бизнес анализатори в различни организации.

  Към момента тече кампания за прием за академичната 2016/2017г., като самата програма се предлага само в гр. Варна. За повече информация: www.vum.bg или се обадете на телефон: +359 885 398 663 или +359 885 398 630.

Източник: 168 часа

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top