fbpx
Начало » Бакалавър » Интернет оказва благоприятно въздействие върху образованието

Интернет оказва благоприятно въздействие върху образованието

  • netpro
  • 24 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Интернет оказва благоприятно въздействие върху образованието
laptop-large

Колкото повече хора по света придобиват достъп до всичките пособия на цифровата епоха, толкова повече Интернет ще играе роля във всекидневния живот.

Изследване на Pew Research Center доказва, че в напредващите и развиващи се нации Интернет оказва благоприятно въдействие върху образованието, усилването на връзките между хората и укрепването на икономиката. Но въпреки всичките ползи от тези нови технологии, доказано е и това, че в тези страни той нерядко засяга негативно и морала.

Тази теза се подкрепя и от резултата от анкета, проведена от центъра за изследвания „Пю“ (Pew Research Center). Средно около 64% от анкетираните в 32 развиващи се нации твърдят, че Интернет определено оказва добро влияние върху образованието, като поне половината (53%) отбелязват и благоприятното му отношение върху приятелските връзки и икономиката (52%). Около 47 процента обаче смятат, че Интернет оказва някакво негативно влияние върху моралните устои на обществата.

В много развиващи се страни достъпът до Интернет все още е голям проблем. Качеството на връзката не е особено благоприятна в повечето от тях, като на много места все още се използат фиксирани телефони, за да се влезе в глобалната мрежа. 

Източник: actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top