fbpx
Начало » България » Институт Конфуций към ВТУ осигурява 20 стипендии за обучение в Китай

Институт Конфуций към ВТУ осигурява 20 стипендии за обучение в Китай

  • netpro
  • 25 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Институт Конфуций към ВТУ осигурява 20 стипендии за обучение в Китай
China-Skyline-Shanghai

20 пълни едногодишни стипендии за студенти и докторанти обяви Институт „Конфуций” към Великотърновския университет. От тази възможност могат да се възползват обучаващите се във всички специалности на висшето училище. Специализацията е в партньорския университет на ВТУ в гр. Ухан, Китай и включва семестриална такса, настаняване в общежитие, ежемесечна стипендия за храна, медицинска застраховка и учебни пособия.

Стипендиите се отпускат за обучение по китайски език, а студентите се групират в съответствие с нивото им на владеене на езика. Досега по тази програма за две години от откриването на Институт „Конфуций“ са се обучавали и се обучават над 40 студенти и докторанти от филологическия, юридическия, педагогическия и стопанския факултет на ВТУ.

Над 60 са студентите, които изучават китайски език в специалността “Приложна лингвистика” на ВТУ. В институт “Конфуций” курсистите са около 70 и са разпределени в 7 групи с различно ниво на напредналост. Сред тях освен студенти и преподаватели има и хора с различни професии от Велико Търново. Най-малките почитатели на езика са на 4 години, а най-възрастните – на 65.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top