fbpx
Начало » България » Иновациите тръгват от все по-ранна възраст

Иновациите тръгват от все по-ранна възраст

  • bobi
  • 15 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за Иновациите тръгват от все по-ранна възраст

Акцентите в десетия юбилеен младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ са, че иновациите тръгват от все по-ранна възраст и са нещо, което принадлежи на младите хора. Това коментира Милена Стойчева, изпълнителен директор на JА България.

„Това е донякъде част от природата ни, когато сме по-млади, може би по-неопитни и по-любопитни към света, така че имаме все още този заряд и енергия да търсим, да пробваме, да тестваме. Много се радвам, че през нашите програми, и особено тази, която е свързана със създаването на екипи и разработването на истински конкретни бизнес идеи и проекти, и учениците, и студентите през годината развиват такива проекти и ги довеждат до реализация“, посочи тя.

Стойчева коментира, че през последните години това, което е много добро за страната ни, е, че младите хора все повече избират пътя на предприемачеството.

„Или поне го виждат като част от своето бъдещо развитие, като част от кариерата си“, заяви изпълнителният директор на JА България.

Според нея именно поради тази причина младежите са много ентусиазирани и с голямо желание се включват в програмите.

„Това не е просто игра, а нещо, което те правят наистина. Проектите са доста технологични. В същото време отговарят и на предизвикателствата на съвремието, като една част от тях решават реални социални проблеми“.

Източник: www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top