fbpx
Начало » България » Инициатива осигурява работа на студенти в компании в индустриалните зони

Инициатива осигурява работа на студенти в компании в индустриалните зони

  • bobi
  • 20 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Инициатива осигурява работа на студенти в компании в индустриалните зони

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) и Технически университет София (ТУ) подписаха меморандум за сътрудничество, с което обединяват усилията си за ускорено професионално изграждане на млади специалисти.

Инициативата е част от проекта на националната компания „Fast-tracking Success”, който предоставя възможности на студентите за стажове и постоянна заетост в дружествата, които оперират в индустриалните зони от портфолиото на НКИЗ, съобщиха от компанията.

На официална церемония подписите си под споразумението поставиха изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес и проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ.

„Идеята за проекта “Fast-tracking Success” се зароди в отговор на конкретните нужди на инвеститорите в нашите зони“, посочи Антоанета Барес.

По думите ѝ една от основните трудности, които срещат не само чуждестранните инвеститори в България, но и нашите компании, е осигуряването на квалифицирани кадри, особено от техническите специалности. Инициативата създава база за партньорство с университети от цялата страна. Чрез проекта инвеститорите ще могат да получават адекватна информация за броя студенти, които се обучават по специалности и по региони.

Те ще могат да правят и конкретни заявки за кадри към кариерните центрове на съответните университети, като предоставяните възможности ще бъдат както за стажове, така и за постоянна заетост.

От екипа на НКИЗ се надяват това да подобри значително нивото на младите ни специалисти, които ще могат да се реализират в чуждестранните компании с високи стандарти на работа.

Самите университети очакват, че ще могат да изградят реална представа за търсените кадри и да адаптират учебните си програми.

“Подобно сътрудничество с университетите ще осигури и директен достъп на студентите до бизнеса, така че те да изграждат ценни професионални умения още докато се обучават”, смята Антоанета Барес.

Според проф. Георги Михов меморандумът предоставя разширяване на възможностите пред студентите и е още един портал към тяхната реализация.

Меморандумът беше подписан в рамките на дванадесетото изложение на работодателите „Дни на кариерата“, което се организира от Техническия университет.

Събитието събира на едно място водещи компании от ранга на SAP, LIEBHERR, ABB, Lufthansa Technic, Siemens и много други.

Със собствен щанд на изложението ще бъдат представени възможностите, които предоставя „Национална компания индустриални зони“ като работодател в сферата на проектирането, изграждането и управлението на индустриални зони, както и в привличането на стратегически инвеститори.

Сред компаниите, които оперират в зоните на НКИЗ и които ще вземат участие в изложението са BHTC, Multivac, Walltopia, чието дъщерно дружество ClimbMat изгражда научно-изследователски и развоен център с производствена база в Икономическа зона София-Божурище, както и АЦОМ ООД – производител на високочестотно телекомуникационно оборудване.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top