fbpx
Начало » България » Инвестициите в образованието у нас са почти 1 милиард

Инвестициите в образованието у нас са почти 1 милиард

  • bobi
  • 22 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Инвестициите в образованието у нас са почти 1 милиард
В последните 3 години инвестициите в образованието са над 900 млн. лв., такъв ръст никога не е имало. Това каза председателят на комисията по образование към Народното събрание Милена Дамянова на отчета за гражданския диалог „Европа в нашия дом“, предаде „Фокус“. „Последователните политики на ГЕРБ от 2009 г. са факт, само за последните 3 години имаме над 900 млн. лв. в сферата на образованието и такъв ръст никога не е имало“, заяви тя. По думите ѝ тези средства показват реални резултати.

„Политиката на ГЕРБ е за поставяне на учителя в основата на образованието, от 2009 г. минималната учителска заплата нарасна с 104 %. Това повишава не само социалния и обществен статус на учителя, но и показва, че образованието е национален приоритет“, коментира тя. По думите ѝ в образователния сектор има модерен закон и модерни наредби. Дамянова отбеляза, че по време на гражданските срещи аудиторията е отбелязала няколко проблема, а именно, че все още има сериозен процент на бизнеса, който иска да участват в образователния процес за обучение на бъдещите кадри. Като друг проблем тя отчете промяната в учебните програми, която все още не е добре обяснена и се наблюдава натоварване на учениците.

„Механизмът за включване на децата в образователната система е работещ“, добави още председателят на образователната комисия в парламента.„Училищата и детските градини, които имат добри резултати трябва да бъдат поощрявани за това“, допълни Дамянова.
Източник: https://www.actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top