fbpx
Начало » Любопитно » Имигрантът, провалил се в 13 бизнес начинания за 3 години, който сега е милионер

Имигрантът, провалил се в 13 бизнес начинания за 3 години, който сега е милионер

  • bobi
  • 30 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Имигрантът, провалил се в 13 бизнес начинания за 3 години, който сега е милионер

Само на 20 години Дан Лок вече е бил затънал в дългове на стойност 150 000 долара. В рамките на три години той е дал начало на 13 бизнес проекти, като всеки от тях е завършил с провал. Днес Лок е мултимилионер и бизнес ментор. За пътя до успеха му разказва Entrepreneur.

Родителите му се разделят още когато е на 14 години и той емигрира с майка си от Хонконг във Ванкувър. Още от 16-годишна възраст Лок не може да разчита финансово на баща си, тъй като той е разорен.

Младежът започва да работи почасово в хранителен магазин, за да помага на майка си. Той продължава да се опитва да изкара допълнителен доход, като е разнася вестници, коси трева и върши много други дребни неща.

След като завършва гимназия, продължава образованието си в колежа Дъглас във Ванкувър и едновременно посещава бизнес класове, тъй като иска да стане успешен предприемач.

„Никой не разбираше защо не си намирах работа, но аз бях сигурен, че няма как да си изплатя заемите и да помогна на семейството си, взимайки минимална заплата. Знаех, че ще се справя по-добре като предприемач дори ако това отнеме десетилетие. Никога не се отказах, защото не можех да си позволя да го направя“, казва Лок.

Той определя бизнес начинанията си като „загуби с уроци“ и признава, че хората биха се отказали някъде между първия и тринадесетия опит.

„Точно, когато си мислиш, че не може да стане по-зле, издръж още малко“, казва успелият предприемач.

След като прочита книгата на Клауд Хоркинс „Scientific Advertising“ той става запален по маркетинга. Скоро след това среща маркетинг експерта Алън Жак. Започва да посещава семинарите му и иска Алън да стане негов ментор. Експертът обаче отказва.

„Тогава започнах да ходя в офиса му всеки ден в продължение на месец, демонстрирах мотивацията си по всякакъв начин, като дори събирах и отпадъците покрай офиса. Накрая той ме нае“, разказва Дан.

Той прекъсва обучението си в колежа на 21 години, за да работи за Жак. Отнема му седмици да напише първата си оферта, накрая Алън му казва, че е ужасна. Пренаписва я седем пъти, докато най-накрая шефът му допуска, че се е получило добре.

По-късно Жак е признал, че още първата чернова е била „добра“, но по думите му, „просто добра“ не е начинът човек да се усъвършенства.

„Времето при Жак промени живота ми, затова искам да обучавам млади хора“,споделя Лок.

Въпреки че той не печели много пари, казва, че 12-месечното менторство при Жак е първата му година, през която е спечелил много. Преди да навърши 22 години, Лок е ръководил проекти, на стойност 10 000 долара всеки, а възнаграждението му е стигнало 6-цифрена сума.

По-късно той помага на родителите си и купува къща на баща си Хонконг. Предприемачът започва да инвестира спечелените средства в недвижими имоти и става милионер на 27 години. От момента, в който различните му бизнеси са били достатъчно добре развити, че да не изискват неговото присъствие, той се пенсионира.

Но така издържа два месеца. След това споделя наученото за маркетинга в ръководство, което издава сам. Така Дан продължава да гради връзки с различни партньори – от индустрията за красота до интернет рекламата. Днес продажбите му са повече от добри на годишна база. Той твърди, че дължи успеха си на три неща – менторството, фокус и доходоносни умения за маркетинг, копирайтинг и говоренето пред публика.

След като загубва баща си, Лок осъзнава, че не парите са смисъла на това, което прави. Той иска да предаде уменията си на други млади хора. Милионерът отделя голяма част от времето си, за да обучава бъдещи предприемачи, използвайки социалните мрежи като канали, тъй като има много последователи.

Дан записва поредица от видео уроци и издава няколко книги. Той предлага практически и майсторски класове, за които участниците получават сертификати. Сега той е уважавано име в своята сфера и е бил един от лекторите на известната поредица събития TEDx.

Източник: https://money.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top