fbpx
Начало » Бакалавър » Изпити от Британски университети и в България

Изпити от Британски университети и в България

  • bobi
  • 09 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Изпити от Британски университети и в България

Ако и вие сте един от многото желаещи да получат престижна диплома от британски университет, най-вероятно ще се зарадвате да разберете, че можете да вземете изпитите си в България чрез Британски съвет.

Независимо от това дали трябва да се явите на кандидат-студентски тест, на изпит от дистанционно обучение или поправителен изпит във време, в което не се намирате в университета, ние можем да го организираме за вас.

Кандидат-студентски тестове:

Кандидат-студентските тестове се използват от университетите Кеймбридж, Оксфорд, LSE и други за подбор на кандидати в определени специалности. Обикновено тестовете се провеждат веднъж годишно като част от процеса на кандидатстване:

Cambridge Admissions Testing Service: BMAT, TSA, ELAT, HAT, PAT, MAT, MLAT, OLAT, CAT, Philosophy test са тестове, които  се провеждат през месец ноември всяка година. Посетете уебсайта на Admissions Testing Service (вижте линка най-долу), за да разберете повече за съдържанието им, специалностите, за които се изискват и

начините за подготовка. Изтеглете файла Британски кандидат-студентски изпити по-долу, за да разберете как и кога да се регистрирате.

– Cambridge Admissions Testing Service: STEP (Sixth Term Examination Paper) е добре познат тест по математика, близък по съдържание до изучавания материал в бакалавърските програми. STEP се състои от три теста в хартиен формат, всеки с времетраене от 3 часа: STEP I, STEP II и STEP III. От кандидатите обикновено се изисква да държат един или два теста, в зависимост от изискванията на университета. През 2016г. тестовете ще се проведат на следните дати: STEP I на 14 юни, STEP II на 16 юни и STEP III на 23 юни. Британски съвет България приема регистрации в периода до 26 април 2016г. За да се регистирате, моля попълнете формуляра в края на тази страница.

– London School of Economics and Political Science Undergraduate Admissions Assessment (LSE UGAA) е три-часов тест и се състои от упражнения за четене и разбиране, писане на есе и решаване на математически задачи. Не се изисква специфична подготовка. В периода от средата на декември до началото на февруари всяка година, отделът за прием изпраща покани до кандидатите да се явят на теста. Самият тест се провежда в началото на месец март всяка година. Ако искате да се явите в Британски съвет в София, вместо да пътувате до LSE, моля да ни изпратите сканирано копие на формуляра си по имейл, за да го заверим с подпис и печат в уверение на това, че ще организираме теста ви. След това е необходимо да изпратите формуляра до университета. Впоследствие ние ще се свържем с вас по имейл около седмица преди теста, за да потвърдим датата, мястото и местната такса, която трябва да заплати

Изпити от дистанционно обучение

Ние организираме изпити от името на много различни университети всяка година. Ето някои, с които работим най-често:

– University of London International Programmes

– Open university

– Heriot-Watt University (Edinburgh Business School Distance Learning)

– Warwick University (MBA Distance Learning)

– The University of Manchester (Manchester Business School Worldwide)

Ако вече сте се записали в някои от тези програми, моля да се свържете с университета си за информация относно процедурата им за регистрация за изпити в други страни. Ако все още не сте кандидатствали, но се интересувате от тези университети и специалности, моля посетете техните уебсайтове за повече информация (вижте линковете по-долу).

Поправителни и други изпити извън университета

Ако не можете да пътувате до Обединеното кралство поради лични/медицински причини или имате поправителни изпити по време на лятната си ваканция, можете да поискате разрешение да се явите на изпитите си в Британски съвет. Вашият университет или колеж ще ни предоставят графика на изпитите Ви и след това ние ще се свържем с Вас да потвърдим датата, часа, мястото и таксата.

Вижте още на https://www.britishcouncil.bg 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top