fbpx
Начало » България » Изпитите след 7-ми и 12-ти клас догодина ще са в края на май

Изпитите след 7-ми и 12-ти клас догодина ще са в края на май

  • netpro
  • 15 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Изпитите след 7-ми и 12-ти клас догодина ще са в края на май
izpiti

  Държавните зрелостни изпити след 12-ти клас и Националното външно оценяване догодина ще се проведат в края на май. Това съобщи днес министърът на образованието и науката Меглена Кунева, позовавайки се на графика за учебната 2016/2017, качен за обсъждане на сайта на министерството. 

  На 26 май ще се проведат държавния зрелостен изпит и националното външно оценяване по Български език и литература, а матурата и изпитът след 7-ми клас по математика ще са на 29 май. 

  В графика са посочени и ваканциите за догодина. Есенната ще е от  29 октомври до 2 ноември, коледната – от 24 декември до 8 януари, зимната – от 8 февруари до 12 февруари и пролетната – от 1 април до 9 април. За дванадесетокласниците пролетната ваканция ще е до 3 април. 

  Началото на лятната ваканция съвпада с края на втория срок, който е различен за различните образователни степени. За децата от 1-ви до 4-ти клас срокът приключва на 31 май, за тези от 5-ти до 8-ми – на 15 юни, като осмокласниците с интензивно изучаване на чужд език ще са на училище до 30 юни. На 30 юни почва и ваканцията на учениците от 9-ти и 11-ти клас. Дванайсетокласниците приключват годината на 19 май.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top