fbpx
Начало » Бакалавър » Изложение „Европейско образование” 2017

Изложение „Европейско образование” 2017

  • netpro
  • 07 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за Изложение „Европейско образование” 2017
940x220

Достъпното качествено образование в престижни европейски университети ще бъде във фокуса на изложение „Европейско образование”, което отваря врати в София на 11 март и продължава на 12 март в Пловдив.

Водещи университети от Великобритания, Дания и Холандия ще представят бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. Освен за популярните aрхитектура, бизнес и мениджмънт, медии и комуникации, компютърни науки, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием и в специалности като авиоинженерство, моден, графичен и индустриален дизайн, криминология, молекулярна биология, медицинска техника, нанотехнологии, биомедицинско инженерство, петролно инженерство, дизайн на компютърни игри и много други.

Сред участващите изложението британски университети се открояват 3 университета от престижната Russell Group.  Два от тях – University of Southampton  и University of Sheffield, са вече познати на българската публика, докато третият –  University of  Birmingham, участва в изложението за първи път. Университетът се гордее с 11 носители на Нобелова награда в области като химия, физика, фармакология и медицина и заема челните места в класациите за инженерна химия, компютърни науки, физика, политика, драматично изкуство, танци и др. В изложението участват и два топ университета, специализирани в сферата на изкуство, дизайн и медии – Falmouth University и University for the Creative Arts. Кандидат-студентите с интерес към архитектурата и строителното инженерство, ще имат възможността да се срещнат с представители на водещи университети в тази сфера като бристолския University of the West of England, Northumbria University, University of Greenwich,  De Montfort University, Anglia Ruskin University, University of Salford и др. Един от най-добрите университети за психология – Royal Holloway University of London, също ще бъде представен на изложението.

След като миналата година българските кандидат-магистри за първи път се възползваха от предоставените от британското правителство студентски заеми за финансиране на магистърски програми в Англия, тази година новините отново са добри: възможно е допълнително финансиране по програмата Еразъм+. Българските граждани, които са завършили бакалавърската си степен в университет в България или друга страна от ЕС, ще могат да ползват заем от 9300 и до 13 900 британски паунда за финансиране на своята магистратура. Условието е университетът, в който ще учат,  да е приел Хартата за висше образование „Еразъм“. На изложение Европейско образование 2017 са представени 18 британски университета, които имат този статут.

През последните година Холандия стана особено популярна дестинация сред кандидат-студентите. Нулевата лихва по студентските заеми в Холандия несъмнено ще направи висшето образование в страната по-достъпно за българските граждани.

Посетителите на Изложението ще  се запознаят с програмите по нанотехнологии, биомедицински науки, управление на високо технологични системи и психология в University of Twente – изследователски университет No1 в страната на лалетата.  

В Изложението участва и още един от холандските изследователски университети –  University of Groningen,  който се нарежда в топ класациите за медицина и фармация, инженерна химия, право и социални науки. В университета преподава носителят на Нобелова награда за химия за 2016 г. проф. Бен Феринга.

Холандия се е доказала като отлична дестинация за подготовка на мениджъри в сферата на туризма и хотелиерството; посетителите ще имат възможност да се срещнат с два от най-големите в Европа университети за подготовка на кадри в тази сфера – Stenden University of Applied Sciences и Saxion University of Applied Science. Желаещите да учат авиоинженерство ще имат възможността да разговарят с представители на InHolland University of Applied Sciences, който работи в тясно сътрудничество с TU Delft. Университетът също предлага и една рядка, но  много перспективна специалност – Mathematical Engineering. Българските кандидат-студенти, ориентирани към  специалности в сферата на дизайна ще могат да научат подробности за програмите на един от най-добрите университети по приложни науки в Холандия –  Hanze, University of Applied Sciences

Организаторите на изложението са предвидили и програма от презентации, чрез които бъдещите кандидат-студенти ще научат кои са най-перспективните специалности за професионална реализация и ще се запознаят с тайните на успешното кандидатстване в престижни университети във Великобритания, Германия и Австрия.  За предимствата на практичното образование в Холандия ще разкажат български студенти, които вече учат там. Посетителите на изложението ще могат да участват в работилници за подготовка на впечатляващо мотивационно есе и портфолио, както и в дискусионно студио под мотото „Образование за успешна кариера“ с представители на сдружение „Тук-Там“ – организацията на българите с опит и образование и в чужбина, които вярват в България. За родителите на бъдещите кандидат-студенти ще има  специален семинар на тема „ Какво трябва да знаят родителите за образованието в чужбина“.

За участие в изложение „Европейско образование“ 2017, както и за посещение на безплатните презентации и семинари, се изисква предварителна онлайн регистрация на www.edlanta.com 

Посетителите на изложението ще могат да получат информация за езиковите ваканции и курсове, които ЕДЛАНТА предлага за лято 2017. При записване за езикова ваканция или езиков курс по време на изложението ползвате отстъпка от 5% от таксата за обучение. 

Освен това, всеки посетител на изложението в София или Пловдив участва в томбола и има шанс да спечели един от 5-те ваучера за самолетен билет на стойност 200 евро, осигурени от организаторите.

Кандидат-студентите, избрали услугите на ЕДЛАНТА за учебната 2017/18 г, ще имат възможността да участват в конкурсът на ЕДЛАНТА за есе на тема „Доброто образование – предпоставка за успешна кариера” с награда стипендия от 1000 евро. 

Подробна програма на изложението в София и Пловдив можете да намерите на http://www.evropeiskoobrazovanie.com 

 

За контакт: Емил Петков, 0895 474463

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top