fbpx
Начало » Бакалавър » Избраха нов ректор на Икономическия университет във Варна

Избраха нов ректор на Икономическия университет във Варна

  • bobi
  • 31 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Избраха нов ректор на Икономическия университет във Варна

Проф. д-р Евгени Станимиров е новият ректор на Икономическия университет във Варна. Той бе избран на Общо събрание на висшето училище днес. От 88 гласували 77 души го подкрепиха, четирима бяха против, невалидните бюлетини са 7.

Кандидатурата на проф. Станимиров бе единствената и бе номинирана два пъти – от досегашния ректор проф. д-р Пламен Илиев и от Инициативен комитет от професори в ИУ.

За да бъде избран за ректор, проф. Станимиров изложи опорни точки в приоритетите си за развитието на ИУ – Варна:  откритост в действията на ръководството, диалог и доверие, финансова устойчивост, дигитализация, интернационализация, иновативно обучение. В своята концепция той акцентира върху ангажирането на бизнеса при проектирането и изпълнението на учебните програми; ориентацията към европейските образователни мрежи; стимулирането на предприемаческата активност на студентите и др.

Проф. Станимиров е на 47 години и е най-младият професор по маркетинг у нас. Досега беше заместник-ректор „Учебна дейност и акредитация“ и ръководител на катедра „Маркетинг”. Завършил е икономика и управление на индустрията в ИУ – Варна, бил е данъчен служител. Преподавател е от 1998 г.  През 2008 г. придобива академичната длъжност доцент. Преподава широк спектър учебни дисциплини, част от които се изучават за първи път у нас, като по всички от тях проф. д-р Е. Станимиров има издадени учебници и учебни помагала. Той е утвърден и разпознаваем изследовател сред академичната общност в университета, страната и чужбина. Има над 130 публикации в специализирани издания у нас и зад граница, участва в над 50 консултантски и повече от 30 научни и изследователски проекта в България и Европа.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top