fbpx
Начало » България » За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” раздаде стипендии на надарени деца

За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” раздаде стипендии на надарени деца

  • netpro
  • 08 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” раздаде стипендии на надарени деца
berbatov-deca

За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов” раздаде годишните стипендии на деца с особено големи постижения в областта на науката, спорта и изкуството.

„Опитваме се да насочим децата в правилната посока.” Това каза самият Димитър Бербатов по повод на събитието, което стимулира българските деца. 

Сред наградените е и 11 годишната Деа Христова. Изглежда нежна и повече прилича на момиче, което взима награда за балет, но тя спечели стипендия за своите постижения по спортно кататерене. Тя тренира от 5 години, а от 4 години се катери в НСА. „Просто исках да пробвам нещо по-различно, не исках да съм като всички мои приятели и да ходя на балет“, разказа малката Деа пред колегите ни от btv. 

През 2014 състезателката от националния отбор се явява на много национални и международни конкурси, на всички става медалистка. Това е екстремен спорт, а аз обичам екстремните неща още от малка, твърди момичето.

Тази година отличие получиха не само талантливи деца, награден беше и учител. „Учителите са много недооценени хора. От доста време съм спортист, но мисля, че не съм разочаровал родителите си, когато е трябвало да се учи. Всеки учител и треньор е допринесъл за развитието ми като човек. Не съм бил отличник, няма да си кривя душата, но съм знаел кога да уча и кога да спортувам.“ – каза Бербатов. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top