fbpx
Начало » Любопитно » Защо животите ни ще се променят драстично след 20 години?

Защо животите ни ще се променят драстично след 20 години?

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Защо животите ни ще се променят драстично след 20 години?

– Софтуерът ще промени традиционния си вид в следващите 5-10 години.

– Юбер е просто софтуер, той не притежава собствени коли, но е най-голямата компания за таксита в целия свят.

– Аirbnb е най-голямата хотелска компания в света, а нямат нито 1 собственост.

– Изкуствен интелект – компютрите станаха доста по-добри в разбирането на света. Дали ще заменят част от мисловния процес на хората?

– В Америка, младите прависти вече нямат работа. Заради IBM Watson може да получиш бърз правен въпрос за по-малко от секунди при това онлайн. Ако учите за правист, спрете веднага. Може би ще има 90% по-малко адвокати в бъдещето, само специалистите ще останат.

– Автономни автомобили – През 2018-та година първата кола, която сама се движи, ще бъде представена на хората. Около 2020-та година, цялата автомобилна индустрия ще бъде различна. Вече няма да си взимате колата. Ще я викате с телефона си, тя ще спира пред  желаната локация и ще ви закарва където трябва. Няма да се налага да я паркирате,  сама ще го върши. Нашите деца няма да имат книжка за кола и няма да имат собствена кола. Ще има промяна в градовете, защото ще имаме нужда от много по-малко коли от сега. Можем да трансформираме паркинг местата в паркове. Милиони хора умират всяка година от катастрофи.  Намаляването на колите ще спаси много животи. Повечето компании за коли най-вероятно ще банкрутират. Обикновените компании просто правят по-добра кола, докато технологичните компании като Тесла правят революции, като строят компютър на колела.

– Много инженери от Фолксваген и Ауди се страхуват от мащаба на Тесла.

– Застрахователните компании, че имат сериозни проблеми, защото без катастрофи, застраховките ще станат много по-евтини. Техният модел на застраховане на коли ще изчезне.

– Електрическите коли ще бъдат мейнстрийм през 2020-та. Градовете ще бъдат по-тихи, защото ще има електрически коли. Електричеството ще бъде много евтино.

– Здраве – Трикодер Х ще бъде обявен тази година. Има компании, които работят над медицинско устройство, което работи с твоя телефон. Сканира ти ретината и дъха ти. След това анализира какво ти се случва. Ще бъде евтино, така че до няколко години всеки на планетата ще има достъп до прегледи.

– В края на тази година 3D принта, че е напълно развит на телефоните. Може да си сканирате 3D краката и да си направите перфектните чехли за вкъщи.

– Ако се чудите какъв бизнес да подхванете се запитайте дали тази ниша, в която искате да работите, ще съществува след 10 години. Ако отговорът е да – започнете веднага.

– Работа – Около 70-80% от сегашните работни места ще изчезнат в следващите 20 години. Ще им съвсем нови позиции.

– Земеделие – Напълно автоматизирано. Фермерите в световен мащаб ще бъдат мениджъри на своята продукция, вместо да работят по цял ден на полето.

– Moodies – вече съществува приложение, което може да каже в какво настроение сте точно. До 2020-та година ще има приложения, които ще следят лицето и ще ви хваща, ако лъжете. Представете си политически дебат, на който да се показва кой лъже и кой казва истината.

– Образование – Най-евтиният телефон в момента е 10 долара в Африка и Азия. До 2020-та година, 70% от цялото население ще имат смарт телефони. Това означава, че всеки ще има еднакъв достъп до световно образование.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top