fbpx
Начало » Любопитно » Затворници от Ню Йорк победиха отбора по дебати на университета в Харвард

Затворници от Ню Йорк победиха отбора по дебати на университета в Харвард

  • netpro
  • 12 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Затворници от Ню Йорк победиха отбора по дебати на университета в Харвард
management

Група затворници от Ню Йорк унижиха отбора по дебати на университета в Харвард, който се води за най-добрия в света, предаде Би Би Си.

Миналия месец затворници от изправителната институция в източен Ню Йорк са предизвикали студентите на дебати, които са се провели в затвора с максимална сигурност. Затворът предлага образователни курсове, на които преподават учители от близкия колеж „Бард“, и лишените от свобода са образували популярен клуб по дебати.

Състезанието е завършило с победа за отбора на затвора, която не е техният пръв триумф. През двете години след започването на клуба затворниците са побеждавали отборите на университета във Върмонт и Военната академия на САЩ в Уест пойнт, с които са установили ежегодно състезание. Победата над Харвард може все пак да бъде най-големият им успех – екипът на Харвард е печелил както национални, така и световни шампионати.

По време на дебатите затворниците са защитили тезата, че учениците, чиито родители са влезли нелегално в САЩ, не трябва да имат достъп до обществените училища. Резултатите от дебатите са били отсъдени от неутрален панел. „Има малко отбори, от които сме били по-горди да загубим“, заявиха във Фейсбук студентите от Харвард след приключването на дискусията. „Много сме благодарни на „Бард“ и на затвора на източен Ню Йорк за организирането на това събитие.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top