fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Започва изплащането на месечните заплати и стипендии в Медицинския Университет – София

Започва изплащането на месечните заплати и стипендии в Медицинския Университет – София

  • netpro
  • 28 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Започва изплащането на месечните заплати и стипендии в Медицинския Университет – София
казус мед ун-т

В Министерството на образованието и науката са обработени и предоставени в БНБ платежни нареждания на Медицинския университет – София, свързани с месечните заплати на персонала, стипендиите и с плащания по договори с доставчици, които са с настъпил падеж.

Като министър трябва да пазя публичните средства, които са на данъкоплатците. Става дума за държавен университет и за мен би било по-спокойно и по-лесно съдът да се произнесе по-бързо по висящото дело, което оспорва начина, по който се е провело общото събрание в Медицинския университет в София.

 

Това каза министърът на образованието и науката Меглена Кунева в отговор на въпрос на журналисти кога ще бъдат разблокирани сметките на МУ-София. Тя изрази надежда, че това ще стане по-бързо, за да е ясно кое е легитимното ръководство на университета. Наложеният запор на банковите сметки на МУ-София, ще бъде изцяло отменен след решение на Върховния административен съд по предварителното изпълнение на решението на общото събрание на МУ за избора на ректор, допълни министър Кунева.  

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top