fbpx
Начало » България » Заедно в час търси „будителите днес“

Заедно в час търси „будителите днес“

  • netpro
  • 12 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Заедно в час търси „будителите днес“
empty-classroom

„Заедно в час“ открива тазгодишната си кампания за привличане на нови вдъхновяващи учители под надслов „Будителите днес“. Програма „Заедно в час“ дава възможност на завършващи студенти и успешни професионалисти от различни сфери да допринесат за положителна промяна в българското общество, като едновременно с това значително развият и усъвършенстват себе си.

Организацията си поставя за цел да открие новото поколение будители, които с усилената си работа като учители допринасят за успеха на всеки ученик в своите класни стаи. Кандидатури за участие в програмата се приемат до 10 ноември на сайта на организацията – www.zaednovchas.bg. Успешните кандидати ще започнат своето обучение през юли 2016 г. и работа в определеното за тях училище-партньор през учебната 2016-2017 г. По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците ще получават месечен финансов стимул в размер на 500 лв. от „Заедно в час“ като допълнение към заплатата от училище.

Преди началото на програмата одобрените участници ще преминат допълнителна квалификация към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, който ще им осигури педагогическа правоспособност, ако вече не разполагат с такава. В допълнение те ще преминат интензивно лятно обучение по международния модел „Преподавай като лидер“. В рамките на двете години учителите ще развият необходими знания и умения, с които успешно да мотивират учениците си, да планират целенасочено и постоянно да повишават ефективността си.

С постъпването си в програмата учителите стават част от голяма и сплотена общност от колеги, съмишленици и партньори, които работят заедно в името на една цел – дългосрочна позитивна промяна в българското образование. След успешното завършване на програмата те продължават развитието си като активни застъпници за образователната промяна чрез директна работа в училище или извън него. Над половината от досегашните 80 алумни на програма „Заедно в час“ продължават да се развиват в училище и в образователния сектор, а останалите се реализират в сферата на бизнеса и предприемачеството.

 

Повече информация за програмата на „Заедно в час“ и формата за кандидатстване можете да откриете на сайта на организацията www.zaednovchas.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top