fbpx
Начало » България » „Заедно в час“ и Пловдивският университет създават магистърски програми за учители

„Заедно в час“ и Пловдивският университет създават магистърски програми за учители

  • netpro
  • 02 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за „Заедно в час“ и Пловдивският университет създават магистърски програми за учители
empty-classroom

Фондация „Заедно в час“, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ стартират две иновативни магистърски програми за придобиване на професионална квалификация „учител“. Проектът цели да привлече в учителската професия и да обучи за ефективна работа в училище специалисти от различни професионални области, които нямат придобита квалификация за учител или имат ограничен предишен опит в преподаването.

При успешно завършване на обучението в Пловдивски университет и двете години работа като учители по програма „Заедно в час“, участниците в магистърските програми ще получат професионална квалификация за „Учител по…“ или за „Начален учител“ в образователно-квалификационна степен „магистър“. Те ще се обучават безплатно в програмите, като едновременно с това ще работят на пълно работно време в пилотни училища, работещи с уязвими общности, определени от МОН и фондация „Заедно в час“.

Обучените по програмите учители ще получават както заплащане от училище по трудов договор, така и допълнителен ежемесечен финансов стимул в размер на 500 лв. Предвидена е и супервизия и подкрепа от опитен колега-ментор в училище и специално подготвен индивидуален наставник от страна на фондацията. Директорите на пилотните училища също ще бъдат обучени в ефективни методи за интегриране и подкрепа на нови педагогически специалисти в колектива. 

През тази година всички желаещи да кандидатстват за обучение в една от магистърските програми трябва да бъдат предварително одобрени за учители според модела за подбор на програма „Заедно в час“. Те могат да подадат своята кандидатура чрез попълване на формуляра за участие в програма „Заедно в час“ на www.zaednovchas.bg/apply

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top