fbpx
Начало » България » Ето кои са одобрените проекти за центрове за върхови постижения

Ето кои са одобрените проекти за центрове за върхови постижения

  • Елвира Юрукова
  • 05 юли 2018
  •  Коментарите са изключени за Ето кои са одобрените проекти за центрове за върхови постижения

Три проекта за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения са одобрени и ще бъдат финансирани по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, стана ясно от информацията, публикувана на сайта на оперативната програма.

 

Най-висока комплексна оценка – 97.18, е получил проектът „Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Той следва да получи близо 30 млн. лв.

Проектът на второ място – с 86.46, е „Национален център по мехатроника и чисти технологии“, който е и най-скъп – оценен на близо 69 млн. лв.

Трети се е класирал Консорциум „Наследство БГ“, чрез водеща организация СУ „Св. Климент Охридски“, с проект на стойност близо 30 млн. лв., който обаче е и най-спорен – става дума за център за изследване на лечебните свойства на минералните води.

Засега има оставен и един резервен проект – на Института по информационни и комуникационни технологии за Център за върхови постижения по информатика и информационни и комуникационни технологии. Проектът е с висока оценка от близо 91.28 и струва 30 млн. лв. Развитието му зависи от наличните финанси, останалите одобрени проекти, както и от евентуалната загуба на средства по програмата, която започна с фалстарт и все още има проблеми.

Източник: www.capital.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top