fbpx
Начало » България » Елитни пансионни училища се представят на изложение в София

Елитни пансионни училища се представят на изложение в София

  • netpro
  • 03 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Елитни пансионни училища се представят на изложение в София
Children-school

Специализирано изложение за средно образование представя пансионни училища от Aвстрия, Англия, Германия,Испания и Швейцария. Изложение „СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА” включва 20 от най-добрите колежи на Стария континент. Общата им характеристика е, че имат високи стандарти и утвърдени традиции и авторитет. Учебните програми са с целенасочена подготовка за успешен прием в едни от най-добрите университети в света като Кеймбридж и Оксфорд.

На 7 и 8 ноември в х-л Хилтън, София от 11 до 17 ч. всички интересуващи се родители

ще могат да получат подробна информация за условията, програмите и финансирането, и да направят най-правилния избор за своите деца.

Организатори на изложението са две от водещите в България консултантски фирми за образование в чужбина – СКАЙ ЛАЙНС и ЕДЛАНТА.

В рамките на изложението ще бъдат представени най-успешните образователни практики на реномирани пансионни училища и колежи от Aвстрия, Англия, Германия, Испания и Швейцария. Програмите, за които ще може да се получи информация, са GCSE, A-levels и International Baccalaureate, както и швейцарската, немската и американската система за средно образование. Освен това, децата ще имат възможност да положат изпити за прием и стипендии на избрано училище или просто да проверят знанията си по английски език. 

Изложението предлага съпътстваща програма от безплатни презентации, (с превод от английси на български), които целят да помогнат на родителите да се ориентират в разнообразието от академични програми и да изберат най-подходящото пансионно училище.

Освен на английски език, някои от колежите, представени на изложението, предлагат обучение и на немски, френски и испански език.

Сред изложителите се открояват:

CARDIFF SIXTH FORM COLLEGE – за трета поредна година първенец в класацията на вестник Daily Telegraph, която подрежда частните колежи според резултатите на учениците в програмата A-Level;

ЕPSOM COLLEGE – едно от най-добрите училища за подготовка на кандидат-студенти за медицина;

LORD WANDSWORTH COLLEGE – сред чиито възпитаници е холивудският актьор Джулиан Сандс;

CATS COLLEGE – училището, което е завършил двукратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

LYCEUM ALPINUM ZUOZ – едно от най-добрите швейцарски училища. Сред неговите възпитаници са внукът на основателя на Порше – Фердинанд Порше, австрийският бизнес магнат и председател на борда на Фолксваген – Фердинанд Пих, както и Граф Фабер-Кастел – изпълнителен директор на световната компания за офис консумативи „Faber-Castell”.

ROYAL RUSSEL – училището, чийто патрон е Нейно Величество Елизабет II;

CHASE GRAMMAR SCHOOL – освен възможности за стипендии, училището предлага и ексклузивната програма Chase Football Academy Academic Premium. Тя включва тренировки по футбол с професионални треньори от екипа на Астън Вила, посещения на мачове и възможност за срещи с футболистите на тима от английската Висша лига.

SHAFTESBURY SCHOOL – елитният държавен колеж, създаден през 1600 година, който привлича не само с добрите академични резултати, но и с факта, че  учениците не плащат такси за обучение.

„Изложението е уникално, защото освен да се запознаят с представените училища, кандидатите имат възможност на място да положат и изпити както за прием, така и за стипендии. Тази година за първи път сред изложителите имаме и държавен колеж, където няма такса за обучение, а само за настаняване”, казаха организаторите от СКАЙ ЛАЙНС и ЕДЛАНТА. Двете консултантски агенции са с дългогодишен опит в посредничеството между семействата на учениците и училищата и са сред най-активните в работата с пансионни училища от Европа. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top