fbpx
Начало » Езиково обучение » Ваканция в чужбина » Езикови ваканции в чужбина – Екзотични дестинации

Езикови ваканции в чужбина – Екзотични дестинации

  • Lyubina Panayotova
  • 27 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Езикови ваканции в чужбина – Екзотични дестинации

Тенденции в търсенето и предлагането на езикови ваканции в чужбина

 

Планирането на езикова ваканция в чужбина изглежда на пръв поглед лесно, но всъщност изисква внимателно проучване и добра организация, за да бъде начинанието успешно, т.е. да има доволни деца, спокойни родители и смислена инвестиция. Една от първите крачки, които предприемат родителите, е да се запознаят с цялата палитра от предлагани програми. В тази насока през годините се утвърдиха няколко тенденции и се наложиха нови, които само преди десетилетие звучаха странно и екзотично.

Експертите на Едланта споделят за тенденциите в езиковите ваканции в чужбина. Кои са най-модерните и екзотичните дестинации?

Дестинации – Европа,САЩ, Канада, Русия

По отношение на интереса към eвропейските дестинации, към безспорните фаворити Англия, Германия и Австрия се присъединиха Испания, Италия, Португалия, Кипър и Швейцария. Сега можем да изпратим децата си да учат английски език не само в Англия и Малта, но и в Испания, Португалия, Кипър, Германия, Австрия и др. Швейцария, например, може да предложи изучаване на няколко езика – английски, немски, френски или италиански. В нашия дългогодишен опит имаме случаи, когато две деца от едно семейство изучават различни чужди езици, но искат да са настанени заедно в един кампус, което допринася и за спокойствието на родителите.

Швейцария предлага тези комбинации, както и живописна природа, чист въздух и спортни дейности на открито. Дестинации, интересът към които бързо нараства през последните години, са Канада, Япония и Русия.

Чужди езици

Английският език е силно застъпен както в училище, така и в извънучебните занимания на децата, а и във всекидневния им досег със съвременния технологичен свят, в който живеем. Като втори език в училище често се изучават испански или немски, за които децата не винаги успяват да отделят време, а и понякога тези езици остават пренебрегнати в учебния процес поради натоварената програма. Това мотивира много родители да отделят средства и да засилят интереса и познанията на децата именно към втория чужд език. През последните няколко години се наблюдава интерес към японски и руски предимно от деца в 10 и 11 клас, особено от гимназии, в които те се изучават като част от учебната програма.

Езикови курсове, комбинирани програми, спортни лагери, изпитна или предуниверситетска подготовка

Изучаването на чужд език може да бъде придружено с интересни и вълнуващи дейности. Палитрата на предлаганите програми е изключително разнообразна. От ваканционни курсове с интензивност на обучението 20 уч.ч. седмично, до специализирани програми в комбинация с изучаването на предмети (математика, химия, биология, компютри, програмиране, изкуства и др.). Само преди няколко години не би било възможно да предложим изучаване на език в комбинация с дизайн на компютърни игри или програмиране, например. Днес децата започват да играят на таблета си още преди да са навършили 3 години, а на 10 вече са готови сами да започнат да програмират.

По-големите, които вече чертаят планове за кандидатстване в университет, имат възможност да изберат т.нар. „taster“ програми, по време на които посещават лекции, дискутират на специализирани теми и са потопени максимално в университетски тип атмосфера. Целта е да разберат дали специалности като право, политология, икономика, инженерни науки, медицина, мениджмънт, програмиране, журналистика и др. са подходящи за тях и биха отговорили на представите им за бъдеща кариера. Ако ученикът е амбициозен и с високо ниво на английски, ако се цели към топ университети, то подготовката в Кеймбридж и Оксфорд дава практически умения и задълбочения познания за спецификата при кандидатстване в тези световно признати университети.

Сред ваканционните курсове най-популярни са тези в Малта, Кипър, Испания, Португалия и Франция. Там освен обучение на съответния език, децата се наслаждават на водни спортове и плажни игри. Сред специализираните програми безспорен лидер е Великобритания. В последните години се наблюдава засилен интерес и към професионалните спортни лагери, които дават възможност детето да изучава чуждия език и да практикува любимия си спорт (тенис, футбол, голф, хокей или плуване) с професионални треньори. Тук най-атрактивни са предложенията за тенис лагерите – на Найк в Англия, както и известният чешки спа курорт Карлови Вари. Повече информация за актуални предложение ще откриете на: следния линк.

 

Избор на подходящ консултант

Независимо от дестинацията, избрания чужд език и програма, най-важен остава изборът на коректен консултант, който да вникне в индивидуалните потребности на детето. Затова нашият съвет към родителите е да проучат добре фирмата, с която искат да работят, да се срещнат лично с консултанта, който ще отговаря за цялостната организацията на пътуването, и най-вече да не се подвеждат по съмнително евтини оферти. При избора на езикова ваканция са особено важни два фактора: агенцията в България, която посредничи и която е направила предварителен подбор на предложенията за обучение в чужбина, и фирмата, която организира ваканцията на място в чуждата страна.

Всичко това ще откриете на среща в ЕДЛАНТА. Консултантската агенция за образование и езиково обучение в чужбина предлага:

– Езикови ваканции за ученици

– Изпитна подготовка

– Програми за кандидат-студенти

– Езиково обучение за възрастни

– Специализирани курсове

– Фамилни езикови ваканции

Запиши се за безплатни консултации на www.edlanta.com.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top