fbpx
Начало » България » Една четвърт от бездомните в София са с висше образование

Една четвърт от бездомните в София са с висше образование

  • netpro
  • 21 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Една четвърт от бездомните в София са с висше образование
homeless

Приблизително 1/4 от хората без дом в столицата са завършили висше образование. Тези данни са от проучване на инициативата „Градски номади“, която цели да насочи общественото внимание към бездомните и да им построи „къщички“, където да живеят. Не става дума за големи жилища, а за подвижни подслони, където бездомните могат да се скриват. 

„Данните са за периода май-юни тази година, но финалната им обработка ще стане готова есента.“ – коментират, организаторите на изследването.  Проучването показва още, че  средностатистическия човек без дом е мъж между 50 и 60 г., обикновено  работил през целия си живот.  Най-разпространените причини за това човек да се окаже без дом са семеен конфликт или измама с имот.

Според две от главните отговорнички на инициативата – Миа Агова и Елеонор Генова, хората без дом са със силен характер и не се оплакват от тежкия си живот, като не обичат да просят. 

По данни на Националния статистически институт бездомните в България стават все повече. От института обаче смятат само тези, които имат документи за самоличност, които са изключително малък процент от цялата бройка на улицата, което прави реалната бройка значително по-голяма.

Източник: Offnews 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top