fbpx
Начало » Бакалавър » Единственото присъствено изложение в България тази есен

Единственото присъствено изложение в България тази есен

  • myotova
  • 29 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Единственото присъствено изложение в България тази есен
присъствено изложение

„Световно образование“ представя новите програми и условия за прием в западни университети и колежи.

 

Чуждестранни образователни институции ще посетят София, Пловдив, Варна и Бургас в периода от 1 до 6 октомври, форумът за първи път и с онлайн издание на 4 октомври

 

Представители на водещи образователни институции ще проведат лични срещи с ученици и родители в рамките на изложение „Световно образование“, което се провежда за първи път както присъствено в четири града, така и на специализирана онлайн платформа, съобщават организаторите на форума от фирма „Интеграл“.

Това е единственото образователно изложение, което заради Ковид-19, освен виртуални чат сесии в реално време, ще проведе и лични срещи и присъствени семинари при спазване на всички противоепидемични мерки.

световно образование

Какви са новите програми на западните университети и колежи и условията за обучение са част от въпросите, чиито отговори ще даде „Световно образование“ на 2 и 3 октомври в София в Международното Висше Бизнес училище (ул. Винсент Ван Гог 7) от 10 ч. до 17 ч. и на онлайн платформа за цялата страна на 4 октомври от 11 ч. до 17 ч.

 

 

Във форума ще участват най-предпочитаните у нас университети от Великобритания, Нидерландия, Дания и елитни средни училища от Англия и Швейцария. В лична среща с ученици и родители те ще представят новите си програми и форми на обучение, стипендии за България.

Специализирани информационни центрове за кандидатстване във Великобритания, Нидерландия, Франция и Белгия, Дания и Швеция, Германия и Австрия, САЩ и Канада ще предоставят индивидуални консултации за избор на образование в чужбина.

Великобритания – нови условия за прием, но и нови възможности

Въпреки промените в условията за прием на Острова след Брекзит, в офисите на Интеграл вече са заявени първите 11 ранни кандидатури за Великобритания, от които 5 за Оксфорд и Кеймбридж за специалности Компютърни науки, Математика, Право и Биология, съобщава Николай Христанов, Мениджър „Висше образование“ на „Интеграл“. Въпреки повишаването на цената на обучение, която ще се движи в среден диапазон от 16 000 паунда, британските институции търсят начини за допълнително финансиране на студентите от ЕС.

В рамките на изложението ще се представят и първите оферти като тази на университета Есекс, който вече предлага за българи стипендия от 5 000 паунда за покриване на таксата за образование и допълнително финансиране от 2 000 паунда за разходи за живеене. Непроменени остават таксите за граждани на Обединеното кралство; българи, които имат и статут на уседналост, както и тези, които започват своето обучение преди 1 август 2020 г. Сред специалностите, които се предлагат основно от университети на Острова, са Дизайн на електронни игри, Генетика, Биомедицина и Наука за здравословното хранене.

Нидерландия и Дания привличат все повече българи с програми на английски език

 

световно образование Холандия

Ръстът на кандидати да се обучават в Нидерландия през последните години вкара България в топ 10 на националностите, представени в земята на лалетата. От тази година заемаме 5-о място по прием на международни студенти в Нидерландия с общ ръст на всички кандидати от 3200 на 3680 студента, с което се нареждаме след Германия, Италия, Китай и Белгия. Основно расте броят на студенти, които се обучават в академични университети – от 1100 на 1458. Останалите 2222 се обучават в университети с практическа насоченост. Основно българи се обучават в академичните университети  като Tilburg University, Eindhoven University, University of Groningen, Fontys University of Applied Sciences; Erasmus University Rotterdam, част от които ще участват на изложението. Предпочитани за изучаване специалности са Икономика; Международен бизнес; Компютърни науки и инженерство.

Сред участниците на изложението тази година са и някои от най-търсените датски университети, които предлагат редица програми на английски език. Страната привлича вниманието на нашите кандидати през последните години с безплатното обучение и възможностите за връзка между образование и реалния бизнес.

Ирландия – новата „гореща“ дестинация след Брекзит

Специална презентация и секция за кандидатстване в Ирландия са предвидени в  рамките на Световно образование, което за първи път ще предостави информация за два ирландски университета – държавният Dundalk Institute of Technology и частният Griffith College Dublin. Таксите в държавните университети са 3000 евро на година и се предлага безвъзмездно финансиране, което се отпуска на база доходите на родителите.

Това превръща държавата в новата „гореща“ дестинация за кандидатстване с програми на английски език на изгодни цени след Брекзит. При одобрение, финансирането покрива таксата за обучение. В рамките на изложението, кандидатите ще получат ясна информация за условията за кандидатстване, които се базират на  точкова система и се формират от оценките по определени предмети. Всеки университет има определен брой точки за прием в конкретна специалност. Кандидатстването става през централизирана система Central Applications Office (CAO), подобна на UCAS във Великобритания. Срокът за кандидатстване е до 1 февруари 2021 г., а резултатите за прием излизат в средата на август. Част от специалностите, които могат да се изучават в страната са Бизнес, ИТ, Биотехнологии, Инженерни програми.

Ръст на кандидатите за елитно средно образование въпреки Ковид-19

Ръст от 27% за 2020 г. отчитат консултантите на „Интеграл“. Наши деца от тази година ще се обучават в елитни училища в Англия, Швейцария, Италия, Германия, Австрия и Франция. Според дългогодишният консултант на компанията Таня Илиева, подготовката за най-престижните колежи в Европа е дълъг и планиран процес и не се е повлиял пряко от Ковид-19 заради възрастовите ограничения и сериозните намерения на кандидатите

Предвид ръста на кандидатите, в България ще пристигнат представители на швейцарския престижен Collège Lycée Saint Charles, който от 2020 г. въвежда IB дипломната програма след 10-ти клас и предоставя преференциални стипендии в зависимост от успеха от входните тестове. Сред участниците ще са и оглавяващия класациите във Великобритания Oxford International College, D’Overbroecks Oxford, Bromsgrove school и Abbey DLD, чиито възпитаници се готвят за прием в топ университетите от Оксбридж групата.

По време на „Световно образование“ ще бъде предоставeна информация, както и записвани деца за Лято 2021 по цени от 2020 г. Въпреки пандемията 46 деца са пътували на езиков курс през това лято, съобщават още консултантите. Програмите са протекли нормално,  децата са се прибрали здрави в България.

Всичко за образованието в чужбина само на клик разстояние

Онлайн изложението ще се проведе на 4 октомври с достъп до участници от цялата страна на специализираната онлайн платформа с лесен достъп за регистрация и участие в няколко стъпки, описани на страницата на Световно образование.

То предлага над 25 специализирани щанда с жива връзка с представители от Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Дания, Гърция и България. Платформата позволява едновременна комуникация с няколко институции във видео разговор или чат сесии на живо. Всеки участник ще получи достъп до информативни дигитални материали, които ще заместят напълно хартиените каталози и брошури.

Основните консултантски семинари по водещи теми ще се проведат САМО в присъствената форма на изложението. Препоръчителна е предварителната регистрация за участие, с цел спазването на епидемиологичните мерки.

Регистрация за присъствена и онлайн форма на участие може да се направи на https://www.world-education.eu/.

Присъствените сесии на Световно образование ще се проведат както следва: на 1 октомври, 2020 г. в Хотел „Черно море“ – Варна, на  2 и 3 октомври в Международното висше бизнес училище в София, на 5 октомври в Гранд хотел Пловдив и на 6 октомври в Гранд хотел и СПА Приморец – Бургас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top