fbpx
Начало » Бакалавър » Единбургският университет онлайн до края на академичната година

Единбургският университет онлайн до края на академичната година

  • bobi
  • 26 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Единбургският университет онлайн до края на академичната година

Дигиталното обучение е удължено в Шотландия 

Университетът в Единбург потвърди, че преподаването и оценяването на студентите ще остане онлайн до края на учебната година. Изключения ще има, но ще бъдат много малък брой и то по „специфични програми“, които се нуждаят от практика, която не позволява дигитална среда.

Цялата информация означава само едно – че няма да има завръщане на студенти в кампуса най-рано до септември 2021-ва година.

Решението е взето поради насоките на шотландското правителство към ограничаване на разпространението на Covid-19.

Такова е положението в Шотландия и след това изявление много от другите университети в страната също ще обявяват сходна ситуация много скоро.

Например университетитетът на Абертей (University of Abertay) също излезе със сходна позиция, но засега онлайн ще бъдат само до Великденската вакация, а след това спрямо ситуацията ще преценят как да процедират.

Проф. Колм Хармън, заместник-ректор в Единбургския университет заяви:

„Университетът взе трудното решение с най-добри намерения – да предпазим студентите от вируса и да работим безопасно по време на национална криза. Ние сме подготвени за онлайн обучението, така че ще осигурим на всички учащи перфектни условия за образование.“

Една от впечатляващите мерки е, че физическата библиотека на университета става видима по заглавия в търсачка и, ако даден студент иска копие на книга от библиотеката на дадена глава, то тя ще бъде сканирана и изпратена по електронен път.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top