fbpx
Начало » България » Европейска нощ на учените 2015

Европейска нощ на учените 2015

  • netpro
  • 24 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Европейска нощ на учените 2015
kvadrat 500

Търсите нещо специално в петък вечер? Тогава в никакъв случай не пропускайте петъка на 25 септември 2015г! Европейската нощ на учените е мега събитие, което се провежда едновременно в стотици градове в цяла Европа и по света в последния петък на месец септември. В тази нощ университетите и научните институти отварят врати и организират събития за широката публика. През 2015-та България за 9-ти път се включва в международната инициатива с мащабна програма в 6 университетски града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Независимо дали сте със семейството си, с приятели, в училищна група или пък самостоятелно, ще се потопите в света на науката по невероятно завладяващ начин! Докато се забавлявате ще научавате и много нови неща за живота, вселената и всичко останало.

Програмата включва събития в най-различни формати, за малки и големи. Можете да участвате в научни кафенета, да гледате презентации, изложби, експерименти и демонстрации. Ще се насладите също и на музика и поезия, защото учените имат и много други скрити таланти.

Повечето от събитията започват от 18:00ч., а на някои места има инициативи, които се провеждат през целия ден на петъчния 25 септември.

Програмата в София е част от Календара на културните събития на Столична община и ще се проведе на 6 места: Национална галерия „Квадрат 500“, централната сграда на БАН, Кирило-Методиевски научен център към БАН, Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Нов български университет и Vivacom Art Hall. В Пловдив събитията са в Пловдивския университет, АМТИИ – Римски стадион, Медицински университет и Hackafe. Във Варна жителите и гостите на града могат да посетят събития в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и Планетариум „Николай Коперник“. Програмата в Стара Загора ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, а в Бургас – в Бургаския свободен университет.

 

Пълната програма за всички градове е публикувана онлайн на http://www.britishcouncil.bg/researchers

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top