fbpx
Начало » Бакалавър » Д-р Стивън Съливан е назначен за вр. изп. дл. президент на Американския университет в България

Д-р Стивън Съливан е назначен за вр. изп. дл. президент на Американския университет в България

  • netpro
  • 13 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за Д-р Стивън Съливан е назначен за вр. изп. дл. президент на Американския университет в България
51B3855

 

Д-р Съливан е член на АУБГ от 19 години и е заемал длъжности като преподавател, декан и първи заместник-ректор по академичните въпроси

 13 март 2017 г., Благоевград, България, и Вашингтон, САЩ. Американският университет в България, лидер в предоставянето на образование в американски стил liberal arts, акредитиран в САЩ и в България, обяви днес, че Настоятелството на университета назначава д-р Стивън Съливан на поста вр. изп. дл. президент.

 Президент Съливан е дългогодишен член на общността на АУБГ. Той започва своята кариера в университета преди 19 години, през 1998 г., и е служил като преподавател, декан на преподавателите и първи-заместник ректор по академичните въпроси. Той е доказан и уважаван администратор и отговорностите му досега са включвали управление и развитие на академичните програми, както и набиране на студенти. Президент Съливан има докторска и магистърска степен по икономика от Усконсински университет, Мадисън, и бакалавърски степени по икономика и политически науки от университета Райс.

 „Настоятелството на АУБГ с радост приветства д-р Съливан на поста вр. изп. дл. президент“, каза д-р Иван Манев, председател на Настоятелството. „Той познава добре АУБГ и ще допринесе за развитието на университета със своите компетенции по академичните въпроси. Той е високо уважаван член на нашата общност. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа“. 

Президент Съливан каза: „За мен е изключителна чест, че съм избран да поема временно ръководството на АУБГ в този важен момент от неговото развитие, и високо оценявам доверието, което ми гласува Настоятелството. Уверен съм, че мога да разчитам на подкрепата на цялата университетска общност, за да работим заедно за напредъка на АУБГ“.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top