fbpx
Начало » България » Държавата отпуска допълнителен бюджет за образование

Държавата отпуска допълнителен бюджет за образование

  • netpro
  • 01 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Държавата отпуска допълнителен бюджет за образование
1429201114 8

  С три постановления Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за общо малко над 26 млн. лв. Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието.

  От тази сума 18.6 млн. лв. са предвидени за закупуване на учебници и учебни помагала за деца и ученици до 4. клас в общинските детски градини и училища за учебната 2016/2017г.

  Разпределението на средствата е съобразено с постъпилата информация за броя на децата по възраст и ученици по класове, области и общини след последната актуализация на информационната система АДМИН от февруари 2016 г., посочват от Министерския съвет.

  Осигурени са и средства за купуването на допълнителни учебници в общините, в които има увеличение на броя на учениците спрямо предходната година.

  1.4 млн. лв. са осигурени за изплащане на стипендии за постигнати образователни резултати на общинските училища. Други 6 млн. лв. се отделят по модул „Оптимизиране на вътрешната структура на училищата, детските градини и самостоятелните общежития“ от Националната програма „Оптимизиране на училищната мрежа“. Те са предназначени за изплащане на обезщетения на персонала при оптимизиране на вътрешната структура на детските и учебните заведения.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top