fbpx
Начало » България » „Детската академия на Телерик“ започва обучение по програмиране за деца от първи до трети клас

„Детската академия на Телерик“ започва обучение по програмиране за деца от първи до трети клас

  • netpro
  • 23 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за „Детската академия на Телерик“ започва обучение по програмиране за деца от първи до трети клас
laptop-large

Progress днес обяви, че „Детската академия на Телерик“ стартира съвместно с CoderDojo България работилници по програмиране за деца от първи до трети клас в София. Първата среща ще се проведе на 27 февруари 2016 г. от 13:30 до 15:15 ч. в учебния център на „Академията на Телерик“. Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на децата.

Работилниците по програмиране се организират съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). С тях „Детската академия на Телерик“ разширява настоящата си програма за обучение на деца от четвърти до шести клас, като дава възможност на учениците още от първи клас да се запознаят с технологиите и програмирането.

„Езикът на иновациите се пише с код. Затова е важно децата от възможно най-ранна възраст да започнат да се занимават с програмиране, за да бъдат подготвени за професиите на бъдещето. Със старта на работилниците за най-малките „Академията на Телерик“ вече предлага обучение по програмиране за целия период от първи до 12-ти клас. Вярваме, че също както математиката и чуждите езици, колкото по-рано децата започнат да учат програмиране и да създават сами софтуерни приложения, толкова по-лесно ще ги усвоят и овладеят“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik, a Progress company, и ръководител на „Академията на Телерик“.

Новите работилници в „Детската академия на Телерик“ се наричат Dojo@TelerikAcademy и ще се провеждат две съботи през месеца. Те следват успешната практика на глобалната инициатива CoderDojo деца да обучават деца. Ментори на участниците ще бъдат по-големи ученици от „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“, както и други доброволци. По време на работилниците децата ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

„Детската академия на Телерик“ е част от водещата образователна инициатива на Progress за безплатно обучение на софтуерни инженери – „Академия на Телерик“. От създаването й през 2011 г. досега в „Детската академия на Телерик“ са се обучавали почти 3000 деца от 4-ти до 6-ти клас. През учебната 2015-2016 г. инициативата има 15 школи в 10 града в България.

CoderDojo България се организира от Дигиталната Национална Коалиция и екип от доброволци. В глобален мащаб инициативата включва безплатни детски работилници в над 60 държави. CoderDojo в България се реализира и с подкрепата на Microsoft.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top