fbpx
Начало » България » Ден на безпилотната летателна система в Софийския университет

Ден на безпилотната летателна система в Софийския университет

  • netpro
  • 31 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Ден на безпилотната летателна система в Софийския университет
3587

На 2 юни 2017 г. от 9.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе първият в България научно-индустриален форум, посветен на последните постижения и възможности за приложение на безпилотни летателни системи в различни области от живота и икономиката. Организатори на форума са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и компания „О и К“. 

Целта на форума е да стартира дискусия и обмяна на опит в сферата на безпилотните летателни системи и приложенията им за решаване на конкретни практически задачи. На събитието ще присъстват представители на държавни институции, учебни и научни организации, както и на водещи фирми в областта. 

Форумът ще се проведе в две сесии. Демонстрации (9:30-11:30 часа), на които ще се демонстрират в реално време разнообразни приложения на безпилотните летателни системи и методологична сесия (12:30-16:00 часа), в която ще се представят възможностите на тези технологии. 

Въпросите, които ще се обсъждат са от важно значение за много области: икономиката, националната сигурност, опазването на природната среда, управлението на природни и техногенни кризи, отбраната, селското стопанство, градското и пространственото планиране, регионалното развитие и инфраструктурата, изследванията на археологическо наследство и др.  

Използването на безпилотни летателни системи е не само научна, фирмена или административна задача. Често се налага съвместна работа на различни институции и организации. Отчитайки, че в България практически липсва опит за съвместна работа по толкова голям обхват от проблеми, организаторите на форума полагат началото на ежегодни срещи на потребителите на безпилотни летателни системи, държавните и образователните институции, производителите на технологични решения на безпилотни летателни системи и компаниите, предлагащи подобни услуги, за да се представят и обсъждат техните постижения, решения и приложения в практиката.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top