fbpx
Начало » Бакалавър » Делегация от Китай ще посети Варненския свободен университет

Делегация от Китай ще посети Варненския свободен университет

  • netpro
  • 05 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Делегация от Китай ще посети Варненския свободен университет
VSU

Делегация от китайския университет Нингбо ще посети Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 6 ноември (петък) 2015 г. В състава на делегацията са включени Председателят на съвета университета Нингбо – Сън Хюмин, Гао Зенкианг – асистент на президента на университета; Хуан Куйкуй  и Лу Уизхи – заместник-директори на офиса за оценка на качеството на преподаването, Уе Уейджиан – директор на центъра за модерно технологично образование, Зхао Уинджин – заместник-декан на колежа по Бизнес администрация и Уанг Уингфей – заместник-директор на офис „Международна дейност“.

Университетът Нингбо се намира в едноименния пристанищен град в провинция Джъдзян, основан е през 1986 г. и предлага обучение в различни професионални направления като икономика, право, хуманитарни науки, история, инженерство, аграрни науки, медицина и управление. В университета Нингбо се обучават повече от 25 000 студенти в 71 бакалавърски, 135 магистърски и 6 докторски програми.

Развитието на международното сътрудничество и обмена на студенти и преподаватели е от ключово значение и за двата университета, които подписаха меморандум за партньорство през 2014 година в рамките на посещението на българска делегация в Китай. Част от нея беше проф. д-р Валери Стоянов – заместник ректор по учебната дейност на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

В програмата на гостите от Китай са включени:

09:30 – 10:00 ч. – Запознаване с университетския кампус на ВСУ „Черноризец Храбър“.

10:00 – 12:00 ч., Заседателна зала, Ректорат – Среща с академичното ръководство на Варненския свободен университет.  

14:00 ч., Аула Максима – Участие в тържествената промоция на студенти от факултет „Международна икономика и администрация“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top