Начало » Любопитно » Дебелеем от липсата на слънчева светлина

Дебелеем от липсата на слънчева светлина

  • bobi
  • 19 ян. 2018
  •  Коментарите са изключени за Дебелеем от липсата на слънчева светлина
Учени установиха, че хората, които живеят в райони със студен климат, по-бързо натрупват телесно тегло и по-бавно отслабват.
Недостатъчната слънчева активност в северните страни е сред главните причини за затлъстяване, заключиха учените от университета на провинция Алберта в Канада.

Резултатите от изследването им сочат, че недостатъчната слънчева активност 8 месеца в годината не позволява активно да се изгарят подкожните мазнини и предизвиква постоянно натрупване на телесна маса.

„Светлинната терапия“ може да допринесе не само да се възстанови нарушеният метаболизъм в организма, но и да се избегнат тежки заболявания, твърдят учените.

По думите им, слънчевата активност отговаря за активирането на редица процеси във вътрешността на човешките клетки и е невъзможно многогодишният недостиг на слънчева светлина да бъде излекуван с „една-единствена инжекция“.

Понастоящем генетици и диетолози изследват въздействието на слънчевата светлина върху обмяната на веществата. Ако всичко върви по план, след няколко години може да бъде пусната в продажба „слънчева таблетка“, съдържаща витамини и микроелементи, които нормализират процесите в организма.

Източник: www.dir.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top