fbpx
Начало » България » Два центъра по природни науки бяха открити в две столични училища

Два центъра по природни науки бяха открити в две столични училища

  • bobi
  • 27 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Два центъра по природни науки бяха открити в две столични училища

Два центъра по природни науки бяха открити в две столични училища – 51-во и 18-то. Те имат нови и оборудвани кабинети по химия, физика, биология, математика, роботика и география. Инвестициите са на стойност от по 400 000 лева. Целта е да се насърчат учениците, да изучават природни и математически науки, тъй като в момента икономиката ни има недостиг на кадри.

В столичното 51-во училище новите кабинети са шест – по физика, химия, биология, география и два по математика. Към част от тях има и учебни лаборатории. Кабинетите са дигитализирани и оборудвани с микроскопи и реактиви.

Ивестицията е от 400 000 лева. Половината от тях идват от фондация „Америка за България“, а другата половина от дарения на родители и пари от бюджета на училището. Такава е ситуацията с финансирането и в 18-то училище. Тук са изградени пет дигитални кабинета – по физика, роботика, химия, биология и програмиране.

Тук са наясно, че бъдещето е в природните науки и че досега в училището не е имало добри условия за обучение по тези предмети.

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България: Много от бъдещите професии, които още не са създадени, изискват младите хора да владеят природните и математическите науки.

Догодина приемът след 7-ми клас ще се преструктурира – повече седмокласници ще бъдат насочени не само към професионално образование, но и към профили свързани с природните науки и математиката.

Източник: www.bnt.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top