fbpx
Начало » България » Даяна Ханджиева: Нищо не се случва само. Ти случваш нещата!

Даяна Ханджиева: Нищо не се случва само. Ти случваш нещата!

  • bobi
  • 15 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Даяна Ханджиева: Нищо не се случва само. Ти случваш нещата!

Здравей! Ти си една от главните актриси в „Скъпи наследници“. Как попадна там?

Както се попада в повечето продукции – с кастинг. Нищо извънредно не съм предприемала, все пак това си е едно състезание, в което само един печели ролята.

Говори се, че целият декор на „Скъпи наследници“ е направен специално за сериал – всички къщи и места… Така ли е?

Предвид, че често се снима и в София, не мога да кажа, че са строили моловете например, специално за сериала ?, но селото – да. Къщата на Дочеви, кръчмата, хотела, къщата на Борис, параклиса, който дори е осветен. Всички постройки в селото си бяха годни за живеене. А къщата на Иван и руската баня ги построиха по време на снимки, така че хората можеха да видят процеса.

Понякога изглежда, че е било много студено на снимките, каква е истината?

Че си е точно така, както изглежда ? Зимата беше ужасен студ, а селото се намира в подножието на планина, следователно температурите там падат още повече в сравнение с града и сме стигали дотам да снимаме на -20 градуса. Излиза ти пара от устата, сковава ти се челюстта, сълзят ти очите, забравяш си текста, защото можеш да мислиш само за това колко ти е студено… Неприятно изживяване, но пък всички се калихме. Сега от студ не ме е страх ? 

В сериала играят много големи имена, но Цветана Манева е една от най-открояващите се… Какво е да работиш с нея?

Чувствам се късметлийка, че изобщо се запознах с нея, а за работата – сбъдната мечта. Тя е прекрасен партньор, с нея съм имала едни от най-тежките си сцени и тя ми е помагала дори само с присъствието си. Цветана Манева носи някакво спокойствие и увереност, които ги предава и на теб. Спомням си, че за сцената, в която моята героиня споделя на баба Злата, че си представя колко ще е хубаво да има дете, но въпреки това трябва да направи аборт, аз бях много изнервена и психически, и житейски неподготвена. Тогава Цветана дойде и ме прегърна. Не знам какво се случи в онзи момент, но след това се чувствах готова за тази сцена.

С Орлин Павлов как се работи… Той във филма през по-голямата част ти е половинката…

Орлин е изключително забавен и освободен човек. Като имаме сцени заедно, той много лесно разсейва обстановката и работата върви леко. С него най-често съм имала моменти, в които от смях не мога да си кажа репликите ?

Мечтала ли си да играеш в сериал или стана случайно?

Много неща могат да станат случайно, но да играеш в сериал не мисля, че е едно от тях. Мечтаех да играя. Дали в сериали, дали във филми, няма значение.

А за какво мечтаеше като малка? Каква щеше да станеш?

Като малка всеки ден имах различна мечта, всяка професия ми беше интересна. Затова сега се надявам чрез актьорското да мога да си ги сбъдна всичките – да съм зъболекар, фризьор, хакер, принцеса, наемен убиец ?

Как започна актьорството при теб? Как реши да станеш актриса?

Лесно. Това е най-готината професия!

Имаш и други таланти… Едно птиченце ми каза, че си танцувала много години.

Щом и птиченцата вече разнасят тази информация, значи е вярна ? От първи клас танцувам и дано никога да не ми се налага да спирам. Много трудно се сдържам да не се движа, когато има подходяща музика. Искам някой ден да си отворя зала за танци, да събера няколко човека и да направим наше си “crew”.

Какви са ти мечтите и желанията… Какво още не си постигнала и искаш да постигнеш?

Аз съм още в самото начало и не мога да кажа, че съм постигнала кой знае колко много. Основно мечтая да продължа да се занимавам с кино. Мечтая си и за здраво семейство някой ден. И за висока пенсия ?

Любимата ти мисъл или част от стих?

 “Нищо не се случва само. Ти случваш нещата.”

Интервю на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top