fbpx
Начало » България » ДАНС започва проверки на просветното министерство

ДАНС започва проверки на просветното министерство

  • netpro
  • 07 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за ДАНС започва проверки на просветното министерство
DANS

Държавната агенция Национална сигурност и прокуратурата са започнали проверки в структури на министерството на образованието, като настояването за това е дошло от министър Тодор Танев, съобщи „Дарик радио“. Министърът има съмнения за финансови злоупотреби в някои дирекции и агенции, като Центъра за развитие на човешките ресурси и дружеството „Ученически отдих“.

Танев уточнява, че има натрупана информация за финансови и организационно проблеми в работата на няколко отдела, дирекции и агенции – организационни и финансови“, заяви Тодор Танев. „Свързах се с ръководителя на ДАНС и с представители на прокуратурата и поръчахме независими външни одити, както и одити на нашата собствена дирекция. Никой не е нарочен, никой не е обвинен. Но сме длъжни да проверим натрупаните сигнали, които не са малко“, обобщи министърът.

На среща в министерството, на която беше представена Единната електронна съобщителна мрежа (ЕЕСМ) в сферата на образованието, Тодор Танев каза, че информационните технологии навлизат в образованието и трябва да се направи всичко възможно те да се използват максимално. Той изрази мнение, че досега нещата са се правили на парче и се подписвали договори, които са изглеждали достатъчно мотивирани.

 През тази година към ЕЕСМ ще бъдат включени университети в седем града – София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен. Виктор Целта на МОН заяви е в следващите три години да бъдат обхванати всички институции, от системата на образованието, в една единна електронна мрежа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top