fbpx
Начало » Новини » В училищата в Англия – всички с маски – от ученици до персонал

В училищата в Англия – всички с маски – от ученици до персонал

  • bobi
  • 06 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за В училищата в Англия – всички с маски – от ученици до персонал

Ученици и учители във всички средни училища и колежи вече са задължени да са с маски в общите части на сградата. Новият закон вече е в сила и не търпи отлагане.

Още в закона се казва, че „клинично уязвимите“ не бива да влизат в училищната сграда.

Проблемите идват веднага, а именно, че редица персонал вече не е допускан в сградата и недостигът на учители става сериозен. Всяко училище вече се чуди как да намери преподаватели за своите класни стаи.

Учителите от своя страна недоволстват, защото са ощетени и някои от тях са дистанцирани от сградите за известно време.

А иначе относно маските – законът е за ученици от 11 години нагоре и трябва да носят маски навсякъде извън класната стая – това означава стаи за занималня, извънкласни дейности, двора на училището, коридорите и въобще всяко едно място, на което потенциално може да има струпване на хора.

Засега има и буферен период до 9 ноември, в които мерките трябва да се прилагат и следят. От началото на другата седмица ще има санкции, ако дадено училище не спазва правилата.

Интересното е, че до този момент този закон важеше само за училища с високо предупреждение за Covid-19, а вече важи за цялата страна.

Предстои да се види кои училища ще успеят да устискат на натиска да работят с намален състав, защото се оказва, че почти във всяко училище има „уязвими учители“ и така проблемите стават сериозни пред образованието в Англия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top