fbpx
Начало » България » В СУ започват обучителни семинари за учители от цялата страна

В СУ започват обучителни семинари за учители от цялата страна

  • netpro
  • 30 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за В СУ започват обучителни семинари за учители от цялата страна
SU -kliment-ohridski

В периода 10–24 октомври 2015 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведат три обучителни семинара за учители и библиотекари от цялата страна по проект „Насърчаване на високи постижения в преподаването и научните изследвания в областта на изучаването на теми, свързани с ЕС в началното и средното училище чрез цифрови и виртуални инструменти (EU PETR)“ (ERASMUS + Programme – Jean Monnet Action).

Инициативата JM-Schools се ръководи от Философския факултет на Софийския университет в тясно сътрудничество с водещи специалисти от Факултета по педагогика и от Департамента за информация и усъвършенстване на учители към СУ. Основната цел на проекта е да насърчи споделянето на добри практики в преподаването на знания за ЕС в началното и средното образование чрез взаимодействие между представители на академичната общност, обучители на учители, учители в различните степени на образователната система, бъдещи учители и библиотекари.

Семинарите ще се проведат на 10-11 октомври, 17-18 октомври и 24 октомври 2015 г. във видео-конферентната зала „Яйцето“ на Философския факултет на Софийския университет (бул. „Цариградско шосе“ 125, бл. 4). Те ще се излъчват и онлайн .

По проекта е разработена иновативна онлайн платформа за споделяне на ресурси (текст, аудио, видео), в която може да се включи всеки желаещ.

Повече за проекта можете да видите тук .

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top