fbpx
Начало » Любопитно » В София откриха нов център за деца аутисти

В София откриха нов център за деца аутисти

  • netpro
  • 01 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за В София откриха нов център за деца аутисти
WB 2

Нов център за приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм бе открит в столичния квартал „Горубляне”. Сградата на центъра е предоставена за безвъзмездно ползване от Столична община, а частни фирми, популярни лица и хора от бизнеса, помогнаха със средства за каузата.

На церемонията по откриването Цанко Миланов и Атанас Буглов от Винербергер България връчиха символичен чек за 11 200 лева, включващи парични средства, събрани от продажба на картини, финалисти в конкурса за детска рисунка „Къщата на моите мечти“, удвоената от Винербергер сума от събраните средства, както и общата стойност на дарените строителни материали – тухли, щурцове, разтвори и керемиди, необходими за изграждането на центъра. 

Строителната компания обяви подкрепата си към проекта на Сдружение „Аутизъм днес“ – „Изграждане на център по приложен поведенчески анализ“, на пресконференцията по повод 10 годишнината на Винербергер в България, припомниха дарителите. Проектът беше подпомогнат в голяма степен също и от Столична Община.

На церемонията по откриването му присъстваха кандидат за кмет на Столична община, от ГЕРБ, Йорданка Фандъкова, независимия депутат и кандидат за кмет Георги Кадиев,  д-р Тодор Чобанов, Ники Кънчев, Дончо Гарвалов и други гости и дарители. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top