fbpx
Начало » Бакалавър » В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование

В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование

  • netpro
  • 15 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование
NCD 2016 2

Петнадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 15 март 2016 г. в Национален дворец на културата, гр. София, от г-н Светлозар Петров – Управител на ДжобТайгър, г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на Столична община, проф. Костадин Костадинов – Заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова – Директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ В МТСП, и г-жа Нели Ангелова – Бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и „Мениджър корпоративни връзки“ в Нестле България. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през тази година.

Г-н Петров приветства всички посетители с думите: „Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите, от една страна, да се срещнат с много младежи, в рамките на деня, и от друга, младежите да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за професионален старт. г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на гр. София, допълни: Кариерният форум е изключително важен за развитието на бизнес климата в България.  

Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в събитието е безплатно. Форумът ще протече в София два дни – 15 и 16 март от 10:00 ч, до 18:00 ч., в НДК, ет.5. Основната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 14 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. 

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът, на който ще присъстват и представители на Нестле България.

За първи път в рамките на „Национални дни на кариерата“ ще се провеждат и дискусионни панели, където представители на различни компании ще обсъдят заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера!  

Тази година, в събитието ще се включат над 175 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След София, кариерният форум ще се състои и в:

Варна – 21 март, Галерия „Графит”;

Русе – 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;

Велико Търново – 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;

Свищов – 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;

Бургас – 6 април, Бургаски свободен университет.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top