fbpx
Начало » Бакалавър » В Софийския университет ще правят обучение за правилно хранене

В Софийския университет ще правят обучение за правилно хранене

  • netpro
  • 28 май 2015
  •  Коментарите са изключени за В Софийския университет ще правят обучение за правилно хранене
SU -kliment-ohridski

На 6-7 и 13-14 юни 2015 г. от 9.00 часа в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе обучителната програма „Хранене и Здраве”. Мотото на третото издание на програмата е „Защо е важен балансът в храненето?“.

Програма „Хранене и здраве“ се реализира от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Българското дружество по хранене и диететика, с подкрепата на Кока-Кола ХБК България.

Програма „Хранене и Здраве” има за цел да повиши знанията за принципите на балансираното хранене сред по-широка аудитория, като се основава на научно доказани факти за хранителния режим и здравословен начин на живот. Инициативата се реализира за трети път, като през миналата година над 160 души преминаха през обучението и получиха отговор на въпроси като „Как да избера хранителен режим? Вредни ли са хранителните добавки? Има ли супер храни и как да се храним при болести?”.

Тази година инициаторите на програмата – Медицински факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и Българско дружество по хранене и диететика, предвиждат разширен обучителен формат, който ще се проведе в 4 съдържателни дни на 6-7 и 13-14 юни 2015, в сградата на Биологическия факултет на СУ.

Лектори в модулите са утвърдени специалисти и преподаватели в областта на храненето и диететиката: проф. д-р Божидар Попов – председател на Българското дружество по хранене и диететика, доц. д-р Людмила Иванова – заместник-декан на Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски” и ас. д-р Росица Попова – преподавател по „Хигиена, хранене и екология” към Медицинския факултет на СУ.

Обучението включва преглед на актуалните тенденции в науката за храненето, ролята на храните за поддържането на добро здраве, както и рисковете от популярните напоследък диети. Особено внимание е обърнато на специфичните хранителни потребности на отделните възрастови групи в жизнения цикъл на човека, храненето при бременност и кърмене, както и хранителната превенция при най-масовите заболявания като остеопороза, сърдечно-съдови, стомашно-чревни, онкологични болести, диабет тип 2 и др.

Специалистите дават практически съвети за поддържане на добър баланс между енергийния прием и физическата активност като основа на здравословния стил на живот, а след завършване на обучението се получава сертификат за участие, издаден от Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Българско дружество по хранене и диететика. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top