fbpx
Начало » България » В Русе 32 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

В Русе 32 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

  • netpro
  • 23 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за В Русе 32 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти
4

Дванадесетото русенско издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 22 март 2017 г. в Русенски университет „Ангел Кънчев“, от ректора на Русенски университет – проф. д-р Велизара Пенчева, г-н Светлозар Петров – Управител на ДжобТайгър, Наталия Кръстева – зам.-кмет на Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Русе, чл. кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на общинския съвет на Русе, проф. д-р Пламен Даскалов – зам.-ректор по Развитие, координация и продължаващо обучение, проф. д-р Юлиана Попова – зам.-ректор по Евроинтеграция и международно сътрудничество, проф. д-р Диана Антонова – зам.-ректор по Научноизследователската дейност, инж. Жечко Кюркчиев – изпълнителен директор на фирма ТЕСИ – гр. Шумен и Таня Пейчинова – директор Човешки ресурси на ТЕСИ. Те отправиха пожелания за успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти.

Русенското издание на форума се проведе при традиционно силен интерес. 32 български и международни работодатели се включиха в изложението, което бе посетено  от над 1500 посетители. Стотици млади хора получиха кариерни предложения и покани за интервюта за работа.

 Събитието протече в рамките на един ден – 22 март от 10:00 ч, до 15:00 ч., в Русенски университет. Главната му цел бе работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти, да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 15 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години.

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да помогне на младите хора да изградят успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и, не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът – така наречената CV клиника – където препоръки ще дават HR специалисти от Нестле България.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив. Участието на всички посетители в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

 

Тази година, в събитието ще се включат над 170 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След Русе, кариерният форум ще се състои и в:

·                    Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

·                    Велико Търново – 29 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;

·                    Бургас – 3 април, Бургаски свободен университет;

·                    Пловдив – 5 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

 

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:

www.JobTiger.bg

E: office@jobtiger.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top