fbpx
Начало » България » В „Нови Искър“ работят по програма с фокус екологично образование

В „Нови Искър“ работят по програма с фокус екологично образование

Учениците от 176 и 171 основно училище в столичният район „Нови Искър“ се включиха в програма с фокус екологичното образование. За старта на програмата разказа кметът на района Даниела Райчева. „Фокусът върху екологичното образование на децата е много важен. Именно затова с подкрепата на Bulecopack разработихме учебна програма, която да запознае учениците в общинските училища на територията на район Нови Искър с това колко е важно рециклирането на отпадъците, намаляването им като следствие от голямото потребление и как може с подръчни средства и използвани бутилки да правим неща за бита“, каза Райчева.

Първото училище, което се е включило в програмата, е 176 ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Екипът е посетил и 171 ОУ „Стоил Попов“ в кв. „Кумарица“, където участие са взели деца от втори „А“ и „Б“ клас. Урок на тема „Как да изхвърляме отпадъците разделно“ е изнесла Анастасия Обретенова, мениджър по комуникации в „Булекопак“.
След интересната беседа децата се включиха в „Арт работилница за малки“, където техните учителки им показаха, че от ненужните пластмасови шишета можем да си направим полезни предмети. За всички малчугани имаше подаръци, изработени от рециклируеми материали, разказа още районният кмет.
Източник: Столица.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top