fbpx
Начало » Бакалавър » В НБУ раздадоха Годишните награди на Ректора

В НБУ раздадоха Годишните награди на Ректора

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за В НБУ раздадоха Годишните награди на Ректора
В НБУ раздадоха Годишните награди на Ректора

На 05.03.2015 г. на Церемония по случай честването на 3-и март – Националния празник на България и връчването на дипломи на завършилите студенти, доц. д-р Пламен Бочков връчи Годишните награди на Ректора на Нов български университет за “Най-добър студент”, за преподавател със значим принос към НБУ и за “Най-добър журналист” и една извънредна награда за изключителен принос в развитието на програми на НБУ.

Доц. д-р Пламен Бочков направи паралел между символиката на 3 март 1878 г., свързана с идеята за възраждане на българската държавност и тази на 3 март 2015 г., свързана с идеята за възраждане на българската духовност.

Академично слово на тема “Образование и общество” произнесе Асен Александров. В момента Асен Александров е зам.-председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България.  В периода 2010-2013 г. е съветник на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, по същото време става автор на проекта УСПЕХ, донесъл възможност за  150 000 ученици от 1 до 12 клас да вземат участие в извънучебни дейности.

За най-добър студент беше награден Константин Ламбрев – студент в програма „Телекомуникации“ и майнър програма „Науки за Земята и алтернативни енергии“. Предложен е за студент на годината от два департамента „Телекомуникации“ и  „Природни науки“.

Константин Ламбрев е студент, който има високи постижения, проявява активност и старателност в процеса на обучение. Той е основен участник в студентски проект „Стратосферен балон „СТРАТОС1“., който има за цел изпращането на телекомуникационни и измервателни уреди на голяма височина в земната атмосфера с хелиев стратосферен балон. По време на проекта са събрани и анализирани данни за състоянието на различните слоеве на атмосферата над България и са направени изпитания за предаване на данни на средни разстояния и голяма височина.           

Най-добър преподавател е Евгений Дайнов. Проф. Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София, Москва и Лондон. Средното си образование получава във Форест Хил Скуул в Лондон, където основава първата си рок група „Луус чейндж“. През 1979 г. завършва колеж Корпус Кристи, Университет Оксфорд, с първокласна диплома по Нова история. През март 1985 г. започва преподавателска дейност като асистент в Софийския университет, а през учебната 1985-6 г. е гост-преподавател в колеж Св. Антони в Оксфорд. Специализира в Париж под ръководството на професор Ален Лансло. Доктор по нова история  от 1985 г. Доцент (1999) и професор по политически науки в НБУ (2002). 

Наградата се присъжда за организирането на обучението на английски език в бакалавърска и магистърска програма на Центъра за социални практики и привличането на чуждестранни студенти в НБУ.

Наградата на Ректора на НБУ за журналист на годината е за Евелина Гечева.Тя е създател и собственик на уеб издателството Академика БГ. Тя е журналист с дългогодишна практика във вестници и списания. Автор е на книгата „Да сготвиш новини”.

Доц. д-р Пламен Бочков връчи и специална награда за принос в развитието на програма на проф. Константин Бояджиев. Бояджиев е почетен професор на Нов български университет, един от основателите на програма „Архитектура“ в НБУ. Завършил е Университет по архитектура строителство и геодезия, доктор на УАСГ от 1982 г. Представител е на България в постоянната комисия на Съвета на архитектите в Европа, Брюксел – образование и комуникации.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top