fbpx
Начало » Новини » В Италия стартира учебната година през септември

В Италия стартира учебната година през септември

  • bobi
  • 04 май 2020
  •  Коментарите са изключени за В Италия стартира учебната година през септември

Към този момент не се предвижда учениците да се върнат в училище в Италия. Затова още от сега италианските власти обмислят как да се случи това от септември без да има струпват на ученици в класните стаи.

Италианската министърка на образованието Лучия Адзолини споделя, че няма как вече в училище да има по 28-30 ученици в една класна стая. Затова обмислят вариант на преподаване, така че в класните стаи учениците да са наполовина.

В такъв вариант няма как всички ученици да бъдат в един ден на училище. Това означава, че едната половина от седмицата на училище ще ходят половината клас, а другата половина ще учи дистанционно – после наобратно.

Към този момент не се коментират двойни смени т.е. класовете да се разделят наполовина и едната да учи в дадена част от деня, а другата – в друга част.

Според министър Адзолини дистанционното и физическото преподаване като микс е напълно възможно. До този момент Италия е изключително доволна от дистанционното обучение. Проблемът на дистанционното обучение все още си остава графикът на родителите, които трябва да работят и в една смесена система ще е трудно да бъдат и с децата си у дома и на работа.

Италия все още не е открила правилния подход, но пък Патрицио Бианки – ръководител на комисията, натоварена от премиера със задачата да подготви връщането на учениците в училището септември – твърди, че Италия подготвя революция в образователната система. Бианки твърди, че иска да бъде създадена най-голямата дигитална платформа посветена на образованието. Идеята е да се развие „училище навън“ – в паркове, гори или музей. Другата идея е учениците в класните стати вече да са в полукръг, а не в редици.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top