fbpx
Начало » Бакалавър » В България стартира първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа

В България стартира първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа

  • netpro
  • 08 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за В България стартира първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа
Programista-aplikacji-mobilnych-500x358

  Тази есен стартира първата в България и Европа бакалавърска програма по бизнес софтуер „ИТ анализ и бизнес стратегии“. Специалността е създадена от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса и ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса. Първите студенти вече се записаха в специалността, а желаещите да го направят все още имат възможност да кандидатстват.

  „Програмата е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист. По този начин комбинираме академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша“, коментира доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

  Най-голямото предимство на новата бакалавърска програма е тясното партньорство със софтуерния бранш. Лектори в нея ще са представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер като Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България, ERP.BG, както и лектори от SAP, Oracle Academy, Microsoft, ERP Academy и други. Програмата предвижда и много добри възможности за стаж и работа в бранша. 

  Завършилите бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ ще се дипломират като специалисти по внедряване на софтуерни решения. Те ще могат да направят успешна кариера както в компании за бизнес софтуер, така и в ИТ отделите на производствени предприятия, банки, търговски вериги и други фирми, използващи системи за управление на бизнеса, както и в чуждестранни компании. В момента търсенето на подготвени кадри в областта е изключително голямо, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

  Висшето училище по застраховане и финанси e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той се превърна в една от най-активните образователни институции в България. Университетът продължава да създава образователни продукти в партньорство с бизнеса, отчитайки това, от което той има нужда като специалисти и професионалисти в различни сфери. 

  Повече информация за бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“можете да откриете на:  www.vuzf.bg и www.it.vuzf.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top