fbpx
Начало » Бакалавър » Възпитаниците на Международния факултет на Шефилдския университет получиха дипломите си на бляскава церемония

Възпитаниците на Международния факултет на Шефилдския университет получиха дипломите си на бляскава церемония

  • netpro
  • 26 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Възпитаниците на Международния факултет на Шефилдския университет получиха дипломите си на бляскава церемония
img 8708-ready

На 21 ноември 2015, се проведе бляскавата церемония по връчване на дипломите на възпитаниците на Международния факултет, CITY College към Шефилдския университет. Събитието се състоя в Солун, Гърция в Концертната зала на града. Над 200 бакалаври, магистри и доктори от повече от 20 различни страни, които са завършили в Международния факултет се сдобиха с дипломите си, връчени лично от вицеканцлера на Шефилдския университет проф. сър Кийт Бърнет.

За Международния факултет, CITY College

Международният факултет, CITY College към Шефилдския университет предлага програми на британското висше училище в Солун, Гърция и в цяла Югоизточна Европа (България, Румъния, Сърбия и Украйна). По този начин студентите имат възможност да следват в своите собствени страни и да получат диплома от Шефилдския университет.

Днес Executive MBA програмите се предлагат в Солун, София, Букурещ и Белград, а редица магистърски програми се водят в София и Букурещ. Българската столица е особена с това, че тук се провеждат и бакалавърски програми. Възпитаниците на университета получават диплома от едно от най-добрите висши училища в света. (Университета в Шефилд се намира на 69-то място в света и на 24-то в Европа, според QS World University Rankings 2014-15)

Българските студенти

Сред завършващите бяха и около 50 български студенти, които успешно приключиха образованието си в престижното висше училище. Те бяха поздравени от зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева и от бившият просветен министър Сергей Игнатов, които бяха почетни гости на церемонията.

Международният факултет на Шефилдския университет има силно присъствие в България. У нас се предлагат съвместни бакалавърски и магистърски програми с ВУЗФ, а от тази година започна и обучение по престижната специалност – МВА (Master of Business Administration).

Церемонията

Събитието протече по същите правила, по които се провеждат и церемониите в Обединеното кралство. Вицеканцлерът, проф. сър Кийт Бърнет, поздрави всички випускници и коментира: „Макар да сме толкова далеко от викторианските сгради на Шефилд, вие се наши възпитаници във всяко отношение и ще носите името на Шефилдския университет към вашето бъдеще. Днес е ден за празнуване и заслужена гордост от това, което сте постигнали.“ Професор Бърнет бе придружен от зам.-вицеканцлера проф. Ширър Уест и други преподаватели от британския университет.

Г-н Янис Верверидис, директор на Международния факултет, CITY College, също изнесе реч, по време на която се обърна към випускниците с думите: „В тези трудни времена, ние сме абсолютно уверени, че вие имате всички знания, умения и възможности да се справите с комплексните изисквания на новата ера. Вие притежавате качествата, за да бъдете успешни като личности и да помогнете на обществото като цяло.“

Специалните гости

Церемонията бе последвана от прием в Концертната зала на Солун, където възпитаниците на Университета отпразнуваха постиженията си заедно със своите семейства и приятели. Събитието бе уважено от представители на властите и организации свързани с образованието. Сред специалните гости бяха: Проф. Атанасиос Цафрис, Иститут по Агробиотехнологии (CERTH); г-н Константинос Гюлекас, народен представител в гръцкия парламент; проф. Арсим Байрами, министър на образованието на Косово, г-жа Мария Цакали, почетен консул на Великобритания в Солун и редица други учени, общественици и политици. 

По време на церемонията, шест възпитаници на висшето училище бяха наградени за своите отлични професионални постижения: Панче Кралев от Скопие; Висар Келменди, Мирела Акримандрити от Албания; Саня Милакович-Колунджия, Катериана Сиампани от Гърция и Грациела Константин от Румъния. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top