fbpx
Начало » България » Във Велико Търново откриха стая за модерно обучение на деца

Във Велико Търново откриха стая за модерно обучение на деца

  • netpro
  • 17 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Във Велико Търново откриха стая за модерно обучение на деца
school

Първата по рода си класна стая за модерно обучение на деца „Креативни мислители“ откриха в ОУ „Димитър Благоев” в старата столица, предаде репортер на Радио „Фокус”- Велико Търново. Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, заяви, че по стаята се е работило в продължение на 7 месеца. В „Креативни мислители“ преобладават цветовете на българското знаме- бяло, зелено и червено. Стаята е оборудвана и с интерактивна дъска.

Интериорът на стаята включва български исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на български живописци. Предвидени са специализирани места за обучение на деца в неравностойно положение, съобразени с установените по регламент техническите изисквания.

Чрез създадена мрежа за интегриране на система от персонални компютри за всеки ученик се улеснява преподаването и възприемането на нови знания. Очакванията са, чрез тази техническа иновация да се подобрят значително стандартните методи на обучение и да се създаде по-добра комуникация между учители и ученици. 

„Това е една патриотична, родолюбива българска стая, където ще учим децата на обич към родината, на възпитание, достойнство, самочувствие, гордост”, каза Цвета Кирилова и допълни, че „това е мястото, където ще се раждат българските възрожденци”. 

Надя Владимирова, директор на Основно училище „Димитър Благоев” определи стаята като „модерна, съчетаваща в себе си патриотични дух на българина, образователна класна стая”. „Вярвам, че образователна система не трябва да е скучен набор от знания и зная, че динамичният ни свят гладува за новатори”, каза Владимирова. 

На празничното откриване присъстваха много официални лица, деца, родители, учители, преподаватели и лектори. Краси Тодоров, художник – изследовател на п-мерните пространства проведе майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“. 

Източник: Агенция фокус

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top