fbpx
Начало » България » Въвеждат тестове и за 3-годишните

Въвеждат тестове и за 3-годишните

  • bobi
  • 13 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Въвеждат тестове и за 3-годишните

Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, и известяване родителите по електронната поща за наказаните ученици са заложени в новата наредба за приобщаващо образование, която ще бъде гласувана на правителствено заседание. Променят се и правилата за извиняване на отсъствия в училище, съобщава Дарик.

Тригодишните деца, записани в детска градина, ще минават през задължителна оценка на способностите – какво могат и какво ги затруднява. Това ще става чрез тест, разработен от БАН, който ще се прилага от учителите. Изпитът за тригодишните ще започне да се прилага най-рано от следващата учебна година.

Наредбата разширява възможностите на училищните екипи в комуникацията им с родителите – при проблем с даден ученик, учителят ще може да изпраща задължителното уведомление и по имейл, вместо да изчаква свързване по телефона. Има и крайна мярка – ако родителят не може да бъде открит дълго, директорът на училището ще се обръща към отделите за Закрила на детето.

Нови са и правилата за извиняване на отсъствия – до 3 дни по семейни причини ще се разрешават само с уведомление до класния ръководител, а до 7 дни – с уведомление до директора.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top