fbpx
Начало » Новини » Втори международен филологически форум за студенти и докторанти

Втори международен филологически форум за студенти и докторанти

  • netpro
  • 17 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за Втори международен филологически форум за студенти и докторанти
3587

В периода 17-20 ноември 2016 г. Софийският университет  ще бъде домакин на Втория международен филологически форум за студенти и докторанти, организиран от Факултета по славянски филологии и от Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

В събитието ще участват над 220 млади учени от 20 държави, допуснати след предварителен подбор. В рамките на Форума ще бъдат проведени встъпителни лекции от проф. д-р Людмил Димитров („Какво значи да бъдеш чуждестранен българист: предизвикателства пред избора”), проф. дфн Искра Христова-Шомова („Св. Климент Охридски и охридските извори”) и проф. д-р Петя Осенова („Граматика на речника”).

 

На 17 ноември ще бъдат наградени български журналисти, ще бъде представена книгата на словенския модернист Иван Цанкар „Еротика” (с участието на д-р Елена Дараданова, издателят Кирил Кадийски и преводачът проф. д-р Людмил Димитров) и ще се проведе кръгла маса на тема „Българите отвъд България”.

 

На втория ден от Форума, редом с работата в специализираните секции, ще се проведе работен семинар „Млади критици за нови български автори”, а вечерта студентите и докторантите ще бъдат поканени на среща-разговор с писателката Теодора Димова. Последният ден участниците във Форума ще посетят Рилския манастир, където гл.ас. д-р Венета Савова ще изнесе лекция за многовековното почитание на св. Иван Рилски.  

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top