fbpx
Начало » България » Връчват първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви“

Връчват първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви“

  • netpro
  • 25 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Връчват първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви“
Evlogi i Hristo Georgievi

На 27 април 2016 г. в 11.00 часа в Аулата на Софийския университет Организационният комитет на „Награди Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса“ ще представи официално номинациите в област „Образование“.

По време на събитието ще бъде представена и историческата монография на професор Христо Глушков „Евлогий и Христо Георгиеви – живот и дейност“ – единствената книга за двамата братя.

Церемонията по връчването на Първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви” ще се състои на 24 май 2016 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. С наградите ще бъде отличен приносът към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса.

Предложенията за номинации в област „Образование” се излъчват от висшите училища, предложенията за номинации в област „Дарителство” – от хуманитарни и дарителски организации, а номинациите в област „Бизнес” – от браншовите бизнес организации.

Идеята да бъде възродена паметта за делото на най-големите дарители в българското общество тръгва от родния град на братята – Карлово. „Двигател” на инициативата е медийният експерт Христо Тучев.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top