fbpx
Начало » България » Влиятелни световни експерти, иноватори и ученици обсъждат в България образованието на бъдещето

Влиятелни световни експерти, иноватори и ученици обсъждат в България образованието на бъдещето

  • netpro
  • 13 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Влиятелни световни експерти, иноватори и ученици обсъждат в България образованието на бъдещето
GConference image

Едни от най-влиятелните световни експерти и международни лидери в сферата на образованието ще се съберат за две големи събития в края на октомври 2016 в България. Те ще се включат в Годишната глобална конференция на международната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All от 25-и до 27-и октомври в Американския университет в Благоевград. Форумът се провежда за първи път не само в България, но и в Европа. Веднага след това, между 28-и и 29-и октомври, образователната тема ще бъде продължена и с петото издание на националната Конференция Образование 2016 в София. Съорганизатор на двете събития е Заедно в час с подкрепата на Фондация “Америка за България” и в партньорство с Teach For All, Европейската комисия в България, Сдружение Образование България 2030 и Forbes България.

Двете конференции целят да разкрият възможностите и предизвикателствата пред развитието на световното образование. Те са и полезна платформа за обмяната на добри практики и идеи от успешни иновативни училища, които да помогнат за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в ХХІ век.

Глобалната конференция на Teach For All е традиционна годишна среща на изтъкнати международни лидери, експерти, представители на националните организации, учители, съмишленици и партньори от глобалната общност на Teach For All, част от която е и българската организация Заедно в час. През 2016 г. форумът ще премине под мотото “Да си представим образованието по различен начин” и се очаква да се включат повече от 400 гости от над 60 държави. В събитието ще се включат президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на образованието и науката Меглена Кунева и председателят на Парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова.

 

На форума в Благоевград специален фокус ще бъде поставен върху българския контекст, предизвикателствата и възможностите пред образователната ни система. Участие ще вземат и ученици от училища-партньори по програма Заедно в час. Те ще се включат в няколко сесии на конференцията, като затвърждаване на ключовата роля на учениците във формирането на нова визия за образованието на бъдещето.

 

Веднага след глобалното събитие в Благоевград, на 28 и 29 октомври в сградата на УАСГ в София предстои и петото издание на националната Конференция Образование 2016. Тя се организира от фондация Заедно в час и сдружение Образование България 2030 с подкрепата на Европейската комисия, фондация “Америка за България” и списание Forbes. В нея ще се включат освен международни екпсерти, представители на български институции и НПО, директори и учители, които ще поставят акцент върху темите за високоефективното преподаване и значението на равния достъп до образование за успеха на всяко дете. Събитието ще бъде открито от Уенди Коп, изъпнителен директор и основател на Teach for All, а основен лектор ще бъде един от най-младите и успешни училищни директори във Великобритания Макс Хаймендорф. Той успява да превърне своето училище в едно десетте най-добри училища във Великобритания, въпреки неблагоприятни социално-икономически условия, в които живеят учениците му. В рамките на форума ще бъде представен още мониторингов доклад за състоянието на образованието в България и дългосрочните цели, които можем да си поставим за подобрението му. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top